Autor: Informer.rs

03.06.2022.

17:02

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN PRONAŠAO REŠENJE ZA NOVOG TRENERA! Legenda DOBIJA poverenje uprave!?

Otišao je Aleksandar Stanojević na kraju sezone iz Humske i ostavio upražnjeno mesto na klupi Partizana. Gotovo deset dana je prošlo od kako je srpski trener napustio crno-bele, a od njegovog naslednika ni traga, a ni glasa. Opcija je mnogo, ali za sada nema konkretnog traga ko bi mogao da predvodi Partizan iduće sezone. 

Glavni kandidati uprave ne razmišljaju o povratku u srpski fudbal, stranac nije opcija za klupu Partizana, a trenutno je prvi favorit Aleksandar Vuković, dojučerašnji trener Legije iz Varšave. Ipak, ukoliko se crno-beli ne dogovore sa srpskim stručnjakom, ekipu će na početku priprema voditi Igor Duljaj, prenosi "Telegraf". 

Početak priprema zakajazan je za 11. jun, a uprava je rešila da ako do ponedeljka ne bude angažovan novi trener poverenje će dobiti Duljaj. Situacija nije jednostavna, novi trener se čeka, a samim tim koči i prelazni rok. Budući šef stručnog štaba želeće da "aminuje" pojačanja, te čelnici kluba nisu spremni za rizik. 

Informer

Igor Duljaj je trenersku karijeru počeo kao asistent u Šahtjoru. Ipak, nakon dolaska Paola Fonseke u Donjeck, Duljaj je počeo saradnju sa prvim timom ukrajinskog velikana, ali je 2019. godine prihvatio poziv Sava Miloševića i stigao u Partizan. Nakon što je legendarni napadač napustio Humsku, Duljaj je ostao pomoćnik i Aleksandru Stanojeviću. 

Crno-beli će prvih sedam dana rada provesti u Beogradu, potom se sele u staru bazu u slovenačkom Ptuju, gde će boraviti od 18. juna do 2. jula. Za sada su organizovane i dve kontrolne utakmice, sa Koprom 20. juna i rumunskim Klužom 24. juna.