Autor: Informer.rs

14.06.2022.

15:35

Foto: Starsportphoto

Sport

STOLICA GA HOĆE U TIMU! Partizan dovodi VELIKO POJAČANJE! Stiže iz inostranstva!

Najkritičnija pozicija je desni bek, pošto Partizan trenutno raspolaže samo sa Markom Živkovićem na ovom mestu.

Zato su čelnici srpskog viceprvaka krenuli "u napad" na - Aleksandra Filipovića! Zlatni omladinski reprezentativac i član generacije Orlića sa EP u Litvaniji 2013. godine, nalazi se na vrhu spiska želja Ilije Stolice, pošto su imali više nego uspešnu saradnju u Voždovcu.

Filipović se afirmisao igrama u Jagodini, prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a prednost mu je što pokriva sve pozicije u defanzivi.

Njegov poslednji klub je višestruki šampion Belorusije BATE Borisov, u kome je mahom igrao levog beka, iako se daleko bolje služi desnom nogom, a po potrebi je mogao da odgovori zadacima u centralnom delu odbrane.

Budući da se odlično poznaje sa Stolicom tokom dana saradnje među Zmajevima, novi trener Partizana želi da ga angažuje, ne bi li rešio najveći problem u odbrani posle odlaska Aleksandra Miljkovića.

Informer

Aleksandar Filipović u duelu sa Tavambom

Inače, Filipović ima ugovor za BATE Borisovim još nekoliko meseci, pa će crno-beli morati da zavuku ruku u kasu i plate obeštećenje Belorusima ukoliko nameravaju da ispune želju Stolici.

Pre dolaska u Voždovac, popularni "Riđi" je fudbalsku afirmaciju stekao u Jagodini. Sa “krova” je otišao u Belorusiju 2018. godine i sa BATE-om osvojio jednu šampionsku titulu, dva Kupa I jedan Superkup, a bio je i član selekcije Jagodine koja je u Srbiji osvojila Kup 2013. godine.