Autor: Informer.rs

16.06.2022.

12:00

Foto: printscreen

Sport

DOKAZ DOBROG RADA - PARTIZANOVI "KLINCI" MEĐU NAJBOLJIMA U EVROPI! Crno-beli u probranom društvu!

Opštepoznato je da je Partizanova omladinska škola pravi rasadnik talenata, a da se u Humskoj 1 dobro radi potvrđuje "Tutosport". Italijanski list tradicionalno je napravio spisak od 100 najvećih talenata koji će ove sezone konkurisati za titulu "zlatnog dečka", a na listi imena su i dvojica crno-belih - Filip Stevanović i Nemanja Jović. 

Filip Stevanović briljrao je tokom dve sezone u dresu Partizana što ga je preporučilo Mančester sitiju. Građani nisu želeli da čekaju već su na račun crno-belih uplatili 8.500.000 evra i otkupili talentovanog ofanzivca. Ipak, momak rodom iz Arilja još uvek nije dobio šansu na Ostrvu već je po dolasku na Etihad prosleđen Herenvenu na jednogodišnju pozajmicu. 

Informer

Stevanović je ove godine upisao 24 utakmice u svim takmičenjima, postigao je dva i namestio jedan gol. 

Sa druge strane, Nemanja Jović je još uvek u sastavu Partizana, a u Humskoj očekuju da će on biti naredna velika prodaja crno-belih. Ipak, prethodna sezona bila je nešto slabija nego što su svi u klubu očekivali, ali bi dolazak Ilije Stolice mogao da razmrda talentovanog ofanzivca. 

Italijanski list "Tutosport" jubilarni 20. put dodeljuje nagradu za najboljeg mladog fudbalera. Ove godine su u konkurenciji igrači do 21 godine, a svakog meseca lista će biti kraća za 20 imena. Odluku o pobedniku doneće novinari iz čak 40 evropksih zemalja. 

Informer

Prethodne sezone titulu najboljeg mladog igrača dobio je vezista Barselone Pedri. Pre njega, Vejn Runi (2004), Lionel Mesi (2005), Sesk Fabregas (2006), Serhio Aguero (2007), Mario Baloteli (2010), Pol Pogba (2013), Kilijan Mbape (2017) i Erling Haland (2020).