Autor: Informer.rs

16.06.2022.

12:56

Foto: Starsportphoto

Sport

GOTOVO JE, GROBARI U DELIRIJUMU! Partizan se vraća u Evroligu!

Zvaničnu odluku doneo je u četvrtak Izvršni odbor Evrolige, preneo je "Eurohoops". Partizan i španska Valensija aplicirali su za specijalnu pozivnicu i priključili se eliti. To znači da će Srbija imati dva predstavnika u Evroligi u sezoni 2022/23, pošto je Crvena zvezda pravo za učešće obezbedila osvajnjem ABA lige, upravo protiv Partizana posle dramatične finalne serije.

Budući da su bila upražnjena dva mesta, posle suspenzije CSKA i Zenita,  uprava Evrolige aminovala je i ruske klubove zameniće "parni valjak" i Valensija. Takođe, CSKA Moskva i Zenit su suspendovani na najmanje jednu sezonu, zbog rata u Ukrajini.

Crno-belima će to biti prva sezona u elitnom klupskom takmičenju još od 2014. godine, dok će se španski tim vratiti posle jedne sezone pauze.

Informer

 

Podsetimo, osim Crvene zvezde, koja ima jednogodišnju pozivnicu na osnovu plasmana u ABA ligi, naredne sezone u Evroligi sigurni su i: Partizan, Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi, Bajern, Armani, Alba, Monako, Velensija i Virtus.

Partizan je osvajač Evrolige iz 1992. godine, dok podsetimo da su i 2010. godine igrali fajnal-for.