Autor: Informer.rs

20.06.2022.

07:10

Foto: Starsportphoto

Sport

GLAVOBOLJA! Ilija Stolica iskreno o problemima, pojačanjima, strancima...

Sve to komplikuje uigravanja tima i odigravanje mečeva, ali je Ilija Stolica spreman na izazove. 

Stolica se nada pojačanjima

- Imamo specifičnu situacija sa nedostatkom centralnih bekova, koji su, na šta smo opet ponosni, bili u svojim nacionalnim timovima, igrali Ligu nacija. Takođe i mladi Ilić, takođe igrač zadnje linije na Evropskom prvenstvu. Sve to komplikuje uigravanje, pa i odigravanje prijateljskih mečeva,ali moramo da prevaziđemo, to su samo neki od izazova - rekao je za Mondo trener Partizana Ilija Stolica, koji će morati da pronađe rešenje. 

Informer

Ivica Kralj i Ilija Stolica spremaju taktiku

- Nemamo fizički na pripremama nijednog igrača koji može da odigra na poziciji centralnog beka. Moraćemo da tražimo alternative i možda da nađamo drugačija taktička rešenja. Ne zbog naših želja da nešto odmah menjamo, već zbog okolnosti. Zato ćemo možda imati neke nepredvidive situacije u tim prvim mečevima... Utakmice su zakazane pre dolaska, jednu smo odložili zbog cele situacije, na ostalima ćemo morati da se snađemo, samo ne bih voleo da dođemo u poziciju da neki od igrača u ovoj fazi igraju po 90 minuta, jer to vodi u drugu vrstu rizika, u povrede. Želeo bih, kao i svaki trener, da imam sve igrače na okupu, jer do prvog kola imamo još samo tri sedmice, to je veoma kratko vreme. 

Naravno, želi trener crno-belih da pojačanja dođu što pre i da se prvotimci ugiraju.

- Prelazni rok jeste živa stvar, ali bih voleo da pojačanja dođu što pre, smatram da nije dovoljno da dođu i pre početka takmičarskih utakmica, jer je svakom igraču, bez obzira na kvalitet, potrebna adaptacija.

Osvrnuo se i na pitanje stranaca i plan koliko ih dovesti.

- Znamo koliki broj stranaca je dozvoljen u prvenstvu. Optimalno je da imao jednog više preko dozvoljenog broja, dakle, pet internacionalaca, jer sve više ne bi imalo smisla. Inače koristimo veliki broj rotacija, kako bismo što više njih ih držali u takmičarskom ritmu, što zbog mečeva, što zbog treninga. S tim da ovog momenta ne mogu tačno baš da preciziram, pošto ćemo neke stvari rešavati u hodu.