20.06.2022.

07:40

Foto: Starsportphoto

Sport

MOGAO BI DA NAPUNI KASU KLUBA IZ HUMSKE! Partizan ne da mladog fudbalera ispod 5 miliona!

Čelnici Partizana neće prodati Marka Milovanovića (18) za sumu manju od pet miliona evra, saznaje Informer! Mladi napadač crno-belih ponovo se našao u centru pažnje fudbalske javnosti pošto su za njegove usluge ozbiljno zainteresovani Borusija iz Dortmunda i Atalanta!

Talentovani špic skrenuo je pažnju na sebe u jesenjem delu minule sezone, kada je dao neke važne golove za srpskog vicešampiona. Od tada je na radaru nekoliko evropskih klubova, a nedavno su konkretne korake prvi napravili Nemci i Italijani. Na stolu uprave "parnog valjka" su dve ponude za momka koji je ponikao u Humskoj, a za prvi tim odigrao 28 utakmica, upisao tri pogotka i jednu asistenciju.

Dortmund i Atlanta hoće Milovanovića

I zimus je ovaj tinejdžer bio u prvom planu, ali je Partizan tada odlučio da odbije šest miliona evra od Vulverhemptona. Međutim, Marko je u drugom delu sezone malo igrao, pošto je ispao iz ritma zbog problema sa koronom, a pritom mu je konkurencija za mesto u timu bio najbolji strelac u istoriji kluba Rikardo Gomeš. Bez obzira što Markov učinak na proleće nije bio zapažen, to nimalo ne smeta bundesligašu i članu Serije A, koji u njemu vide zalog za budućnost.

- Tačno je da su Borusija i Atalanta ozbiljno "zagrizle" za Milovanovića. Međutim, Partizanu se ne žuri, prelazni rok u Evropi nije još zvanično ni počeo. Ono što je sigurno jeste da Marka neće pustiti da ode za manje od pet miliona evra - kaže za Informer izvor blizak crno-belima.

Portali koji prate Atalantu uveliko pišu o perspektivnom centarforu i već ga označavaju kao "novog Dušana Vlahovića".

Informer

Marko Milovanović na meti Dortmunda i Atlente



- Trener Đan-Pjer Gasperini obožava da radi sa talentima, a Milovanović se uklapa u profil igrača kojeg želi da ima u svojoj ekipi. On je snažan centarfor, sa 18 godina visok je čak 196 centimetara. Po konstituciji i stilu igre podseća na Vlahovića, koji je takođe ponikao u Partizanu -  piše "Tuto Atalanta".

Nedavno je generalni direktor crno-belih Miloš Vazura rekao da klub nije primoran da ovog leta pošto-poto prodaje igrače, jer stiže novac od bonusa za Umara Sadika. Međutim, kod Milovanovića je problem što mu ugovor ističe u junu 2023. i možda je ovo dobra prilika da Partizan na njemu solidno zaradi. U februaru je bilo priče da će rođeni Smederevac produžiti saradnju sa "parnim valjkom" do 2025. godine, ali to se nije dogodilo.

Nemanja Jović na radaru Fiorentine


I Nemanja Jović je na meti (19) nekoliko inostranih klubova, a za sada se najviše pominju Fiorentina, Olimpijakos i Valensija. Krilo crno-belih našlo se na listi od sto kandidata za trofej Zlatni dečak, namenjen najboljem mladom fudbaleru u Evropi, što mu dodatno podiže rejting. Navodno, "ljubičasti" bi i u slučaju da dogovore transfer verovatno ostavili momka iz Zvornika u Partizanu na pozajmici još godinu dana.

Marka gledali i Rusi

Menadžer Nenad Jestrović otkrio je da njegovog klijenta prate, između ostalih, Ajaks, Inter i Njukasl, kao i da su u Beograd dolazili skauti Zenita i moskovskog CSKA da ga uživo gledaju.

- Milovanović je jedan od najboljih mladih napadača u Evropi. Imamo ponude iz Italije i Španije, a interesovali su se i ruski timovi. Bitno je da Marko ode u klub u kojem će igrati, dobiti minutažu i tako se pravilno razvijati. Na primer, kao što je to bio slučaj sa Aleksandrom Mitrovićem kada je iz Partizana prešao u Anderleht, iako je postojala i ponuda Porta - objasnio je Jestrović.