Autor: Informer.rs

23.06.2022.

14:18

Foto: FK Partizan

Sport

GOTOVO JE! Partizan OZVANIČIO ugovor sa vezistom!

Vezista Patrik Andrade stigao je sinoć u Beograd, a danas i potpisao ugovor sa Partizanom koji će naredne tri godine biti na snazi.

Pošto je prošao lekarske preglede i obavezao se na vernost crno-belima, vezista se uputio ka Sloveniji, gde će se priključiti novim saigračima i staviti na raspolaganje treneru Iliji Stolici i njegovom stručnom štabu.

Andrade je doveden kao zamena za odlazećeg Miloša Jojića, a prednost mu je što može više pozicija da pokrije u timu, od zadnjeg i centralnog veznog, do pozicije odmah iza špica i zemljaka Rikarda Gomeša.

Odlično se služi levicom, krasi ga sjajna tehnika i razorni udarci sa distance.

On je treće pojačanje kluba iz Humske u prelaznom roku, pošto su do sada članovi crno-beli dres zadužili Aleksandar Filipović iz BATE Borisova i povratnik iz Izraela Zlatan Šehović.

Inače, Patrik Andrade je u karijeri igrao samo za tri kluba u domovini – Sporting, Deportivo i Benfiku, posle čega je sreću potražio u Portugalu nastupajući za Ribeirao, Žoan, Moreirense, Famalikao i Salgueiroš (tri pozajmice kao igrač Moreiresea).

Otisnuo se potom u Černomorec iz Bugarske, odakle je i prešao u redove Karabaga. Tu ga je i zapazio Partizan, te čelnici Parnog valjka nisu gubili vreme kada je bilo reči o Patrikovom angažovanju.

Partizan će zvanično predstaviti Andradea u petak od 11 časova, u svojoj bazi na pripremama u Ptuju.

- Mislim da on ima dobar kvalitet, odličan šut levom nogom, završni pas, čuvanje lopte i mislim da je to stil koji trener želi od nas sada. Srećan sam i malo uzbuljen što će nam se on pridružiti - rekao je najbolji strelac Superlige prošle sezone i Partizanov rekorder sa 38 golova u jednoj sezoni Rikardo Gomeš o svom zemljaku.