Autor: Informer.rs

02.07.2022.

10:17

Foto: fkpartizan.rs

Sport

PRESREĆAN SAM, VRATIO SAM SE KUĆI U MOJ PARTIZAN! Marković ZAGRMEO - ŽELIM titulu!

Započeo je Ilija Stolica rekonstrukciju u Partizanu, a tokom dana stiglo mu je novo pojačanje. Odbrana je pretrpela najviše promena i u petak je promovisan novi "komandant". Svetozar Marković se po treći put vratio u Humsku, potpisao je četvorogodišnji ugovor, a crno-beli su platili neophodno obeštećenje Olimpijakosu kako bi "dete kluba" vratili u "porodicu". 

- Presrećan sam što sam ponovo kući i što ću nositi dres Partizana. Jedva čekam da ponovo zaigram, dam sve od sebe kako bi ostvarili naše ciljeve sledeće sezone. Pratio sam sve utakmice i u Evropi i u Superligi. Bili smo na korak od titule, ali smo pred kraj izgubili. Žao mi je zbog svih u klubu, a najviše igrača. Nadam se da ćemo sledeće sezone imati više sreće - rekao je Svetozar Marković. 

Informer

Crno-beli su tokom prelaznog roka angažovali tri pojačanja, a među njima je i Zlatan Šehović sa kojim je Marković igrao u mlađim kategorijama, a kasnije i prvom timu. 

- Vratio se i Zlatan u Partizan, pre tri godine smo zajedno igrali. On je posle mene otišao u Izrael, a sada smo se u isto vreme vratili kući. Nadam se da ćemo imati veoma uspešno vreme. Promenjen je sistem igre, sa Ilijom Stolicom sam sarađivao u reprezentaciji Srbije. Poznajemo se dugi niz godina - objasnio je novi štoper crno-belih. 

Zlatan Šehović je tokom letnjih priprema igrao na poziciji štopera budući da Ilija Stolica nije imao centralnih defanzivaca, a Sveta Marković ističe da se njegov klupski drugar odlično pokazao. 

- Mislim da se dobro pokazao na štoperu, to se videlo na pripremama. Nikada ne znaš šta sezona donosi, može da igra na više pozicija, kao i svi drugi igrači. Treći put sam ovde, ne bih voleo da pričam o budućnosti, niti da obećavam. Mogu da kažem da ću dati sve od sebe i da ću sve pokazivati na terenu - podvukao je Marković.