Autor: Informer.rs

02.07.2022.

16:32

Foto: FK Partizan

Sport

PARTIZANOV TRENUTAK ISTINE! Crno-beli u GRACU protiv MOĆNOG Fenera!

Crno-beli su najjačeg rivala ostavili za kraj, kao uvertiru za ono što dolazi, a to je start nove sezone u Superligi 9. jula.

Posle minimalnog poraza nad Klužom (0:1) i ubedljive pobede nad Spartakom iz Trnave (3:0), novi šef stručnog štaba srpskog viceprvaka Ilija Stolica imaće priliku da sumira ono što je dosad urađeno i samim tim iskristališe sliku oko eventualnih dilema vezanih za startnu postavu.

Visoki vezista Marko Jevtović (28) otišao je u turski Gacijantep, a ubrzo je stiglo novo-staro pojačanje u vidu Svetozara Markovića (22). Mladi štoper je po treći put u karijeri obukao crno-beli dres i imaće "vatreno krštenje" već protiv velikana iz Istanbula.

Takođe, u tim se vraća i oporavljeni Rikardo Gomeš, pa će najbolji strelac "parnog valjka" minule sezone biti u startnih 11. To ujedno znači i da stručni štab neće više morati da traži alternativna rešenja na poziciji centarfora, kao što je to bio slučaj u prve dve provere, kada su to mesto privremeno popunjavali Filip Holender i Kvinsi Menig.

Informer

Rikardo Gomeš

- Dobro se osećam, bol je prošla. Poslednja dva dana sam trenirao sa ekipom i spreman sam za duel sa Fenerbahčeom. Biće to izuzetno dobra i korisna provera za nas. Rival je jak, iskusan, ali sa takvim timovima Partizan i treba da se odmerava. Čeka nas teška i naporna sezona, moramo da budemo na pravom nivou kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve - rekao je Rikardo nedavno za Informer.

Protiv Turaka će na golu biti iskusni Nemanja Stevanović. Sudeći po svemu viđenom u Ptuju, on trenutno ima blagu prednost u odnosu na mladog Aleksandra Popovića. Mesto desnog beka rezervisano je za novajliju Aleksandra Filipovića, na levom je Slobodan Urošević, dok će štoperski tandem najverovatnije činiti povratnici - Sveta Marković i Zlatan Šehović, koji je prošle sezone bio najbolji defanzivac u Izraelu. Zbog lakše povrede van stroja je snažni Igor Vujačić, dok se i Siniša Saničanin kasnije pridružio ekipi, pa će biti prva alternativa.

Dolaskom Stolice najveće promene pretrpeo je vezni red Partizana. Iskusni Ljubomir Fejsa najavio je povratak u prepoznatljivu formu i prva je opcija za poziciju zadnjeg veznog. Ispred njega, zadatak da kreiraju akcije imaće novajlija Patrik Andrade i jedan od lidera „parnog valjka" Bibars Natho, dok će po krilima dejstvovati Holender i Menig. U nastavku bi šansu sa klupe trebali da dobiju Lutovac, Baždar, Saničanin, a verovatno i neko od najmlađih poput Vlahovića, Staševića, Petkovića...

Informer

- Novi trener je promenio sistem, sada više imamo loptu u nogama i strpljivije napadamo. Morali smo brzo da se adaptiramo, puno je novih informcija, ali svakim danom izgledamo sve bolje. Najbitnije je da dobro startujemo u prvenstvu, moramo odmah da krenemo da pobeđujemo i upisujemo bodove - poručio je Natho u razgovoru za Informer. 

Pored već pomenutog Vujačića, zbog sitnih problema sa povredama neće se rizikovati sa Sašom Zdjelarom, Markom Živkovićem, Markom Milovanovićem i Nemanjom Jovićem.

S druge strane, i Fener je pretrpeo određene promene ovog leta, sve u cilju da naredne sezone vrati šampionski pehar. Na klupu je seo čuveni portugalski stručnjak Žorž Žesus, a dovedena su i skupocena pojačanja poput Brazilca Linkolna, Urugvajca Dijega Rosija i Turčina Emrea Mora.

Takođe, na stadionu Šturma u Gracu, očekuje se i veliki dolazak navijača oba tima, odnosno iseljenika koji žive i rade u Austriji. Čuvena "Merkur arena" ima kapacitet od 16.364 mesta.

PARTIZANOV SASTAV ZA FENER: Stevanović - Filipović, Marković, Šehović, Urošević - Fejsa - Natho, Andrade - Holender, Menig, Rikardo.