Autor: Informer.rs

10.07.2022.

06:56

Foto: Starsportphoto©

Sport

GROBARI VAN SEBE! Partizan doveo veliko pojačanje, asa Barselone?

Kako prenosi "Mozzartsport" Partizan i Egzum su se dogovorili i on bi uskoro trebalo da postane deo tima Željka Obradovića.

Nema sumnje, Grobari će biti oduševljeni ovim poslom crno-belih, jer ih je Australijanac oduševio pre nekoliko meseci. 

Egzum u Partizanu

Jedan od mojih bivših saigrača voli Partizan. Pokazivao mi je snimke navijača, posebno sa mečeva sa Zvezdom. Bio sam veoma uzbuđen zbog toga. Onda sam došao u Barselonu, oduševila me atmosfera ovde, nisam mogao da čujem saigrača do mene šta mi govori - rekao je Egzum nedavno. 

Egzum je rođen 13. jula 1995. godine u Australiji.  Izabran je kao 5. pik na draftu 2014. godine od strane Jute. Na istom draftu odabrani su Bogdan Bogdanović (27. pik) i Nikola Jokić (41), dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

Informer

Danteom Egzumom u Partizanu

U juti je igrao do 2019. godine i tada je trejdovan u Klivlend, potom je u  januaru 2021. godine trejdovan u Hjuston u razmeni koja je poslala Džejmsa Hardena u Bruklin. Potpisao je za Barselonu početkom decembra 2021. godine i predstavljen je kao veliko pojačanje.Sa klubom je osvojio Kup, ali nije ostvaren ni jedan od dva glavna cilja, ostali su praznih šaka u Evroligi i ACB liga.

U elitnom takmičenju prosečno je beležio 6,3 poena, 2,5 skokova i 1,6 asistencija po meču. Najbolju partiju pruži je protiv Monaka kada je dao 22 poena (5/6 za dva, 2/3 za tri, 5sk).