Autor: Informer.rs

11.07.2022.

11:32

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVANIČNO - NATHO POSTAO SRBIN! Partizanu se otvorilo mesto za novog STRANCA!?

Pre nekoliko dana je najavljeno da Bibras Natho više neće zauzimati mesto stranca u Partizanu, a sada je stigla i zvanična potvrda. Izraelski reprezentativac dobio je srpsko državljanstvo i pasoš, a samim tim otvorio prostora za upravu crno-belih budući da je otvoreno novo mesto za internacionalce. 

Partizan je nedavno poslao zahtev da kapiten Izraela dobije pasoš budući da je ispunio sve sve zakonske norme za dobijanje državljanstva. Natho je već tri godine  u Srbiji, a predsednica Vlade Ana Branbić potpisala je ukaz i ozvaničila čitav "posao". 

Informer

Crno-beli sada imaju četvoricu stranaca - Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig, Patrik Andrade i Fuseni Dijabate, taman toliko koliko je dozvoljeno da bude na terenu. Ipak, Nathov srpski pasoš otvorio je prostor da uprava Partizana reaguje i ukoliko se ukaže šansa dovede novog fudbalera iz inostranstva. 

Bibars Natho je u Partizan došao u leto 2019. godine, kao slobodan igrač posle rastanka sa Olimpijakosom. Do sada je u crno-belom dresu odigrao 119 utakmica, postigao 38 golova i upisao 34 asistencije. Na startu ove sezone postigao je drugi pogodak na meču protiv Javora i asistirao Mihajlu Petkoviću za prvi.