Autor: Informer.rs

11.07.2022.

13:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

PARTIZAN "ŠTANCUJE" TALENTE KAO NA TRACI! Biseri CRNO-BELIH zadivili SRBIJU!

Nedeljama se u Humskoj vagalo ko bi mogao da popuni mesto obaveznog "bonusa" u Superligi ove sezone. Grobari su bili skeptični naročito posle prodaje Marka Milovanovića i povrede Nemanje Jovića, ali je dilema vrlo brzo otklonjena. Na iznenađenje mnogih, sem Ilije Stolice, šansu da zaigra od prvog minuta u Ivanjici dobio je Mihajlo Petković i iskoristio je na najbolji mogući način. 

Pele iz Ćićevca, kako ga zovu u Humskoj, pokazao je ogroman kvalitet i mogućnost da odgovori zahtevima koje nosi elitni rang u Srbiji. Mladi ofanzivac je igrao bez straha što je pokazao sredinom prvog poluvremena kada je sjanim golom načeo mrežu Javora i tako napravio odlučujuću prednost za crno-bele. Tu se Petković nije zaustavio budući da je bio "arhitekta" kod drugog gola Partizana. 

Informer

Talentovani ofanzivac je povukao loptu i tako stekao dva "čuvara" otvorilo je to prostor Bibrasu Nathu, a Petković je strpljivo čekao i proigrao iskusnog Izraelca za 2:0. Rešio je tada Ilija Stolica da jednog bonusa zameni drugim što se takođe ispostavilo kao izuzetno! 

Samed BAždar je u 56. minutu zamenio Petkovića, a samo pola sata igre bilo je dovoljno biseru Partizana da upiše svoj prvi gol u seniorskom fudbalu. On ide "na dušu" Aleksandra Filipovića koji je pronašao rupu po desnoj strani i kao na tacni proigrao napadača crno-belih za konačnih 4:0. 

Informer

Iako je sjajno što je Ilija Stolica svoju eru na klupi Partizana počeo pobedom, čini se da je trijumf u Ivanjici doneo mnogo koristi crno-belima. Pre svega, status bonusa je rešen i od glavobolje, Stolica je stigao do slatkih muka. Biće posebno teško izabrati kada se od povrede oporavi i Nemanja Jović. Mihajlo Petković je pokazao da je osveženje u napadačkoj liniji, a Baždar da je posle sezone kaljenja kod Aleksandra Stanojevića spreman za seniorski fudbal. 

Nema sumnje, omladinska škola Partizana natavila je da radi punom parom i izbacila nove "bisere" koji će tek pravili sjajne rezultate u crno-belom dresu. Posle Milenkovića, Markovića, Pavlovića, Stevanovića i mnogih drugih, došao je red na Sameda Baždara i Mihajla Petkovića!