Autor: Informer.rs

13.07.2022.

20:46

Foto: printscreen

Sport

NOVA BOMBA U HUMSKOJ! Džejms Naneli u Partizanu!

Da pojačanje stiže u Partizan tvrdi Gristor Harpidisc, grčki novinar "Total basketa", koji kaže da su crno-beli dogovorili saradnju za narednu sezonu.

Naneli je u Evroligi prosečno beležio 13.8 poena, 2.6 asistencija uz 3.9 skokova, dok je u šampionatu Izraela postizao 10 poena, 2.5 asistencija i 3.6 skokova.

Partizan je u dosadašnjem prelaznom roku vratio Danila Anđušića, te angažovao doskorašnjeg košarkaša Barselone sa NBA iskustvom Dantea Egzuma.

Nanei ima bogatu internacionalnu karijeru. Igrao je u NBA ligi, ali i u Evropi, Aziji i Srednjoj Americi. Poslednje sezone nosio je dres Makabija iz Tel Aviva. Igrao je  za Nju Orleans Pelikanse, Hjuston Roketse, Minesota Timbervulvse, Filadelfija Seventisikserse, Atlanta Hokse, Fenerbahče, Olimpiju iz Milana, Feliče Skandone, Makabi Ašdod, Estudijantes, Kangrehos de Santurke, Teksas Ledžendse, Šangaj Šarkse, Bejkersfild Džem i Kavalu.

Osvojio je  Kup Turske 2020. godine, dva puta je bio šampion Turske sa Fenerom (2017. i 2018. godine), a 2016. godine je u Skandoneu bio proglašen za MVP-ja Palakanestra.