Autor: Informer.rs

15.07.2022.

19:48

Foto: Starsportphoto

Sport

PRVA IZJAVA PARTIZANOVOG POJAČANJA! Otkrio GLAVNI RAZLOG što je izabrao crno-bele! (VIDEO)

Veliki "bum" napravio je Partizan dovođenjem Dantea Egzuma iz Barselone. Plekmejker koji je prošle sezone bio na spisku igrača kod Šarunasa Jasikevičijusa, pokušaće u narednom ciklusu da pomogne crno-belima koji su se posle osam godina vratili u Evroligu.

Danteu je predviđana blistava NBA karijera, obzirom da je izabran kao 5. pik na Draftu, međutim, učestale povrede naterale su ga da ode u Evropu i potpiše ugovor sa Kataloncima.

- Prošla godina mi je otvorila oči kada je košarka u Evropi u pitanju. Hteo sam da nastavim u Evropi i zato sam potpisao za Partizan. Mislim da je glavni razlog koji me je privukao su navijači. Putovao sam u različite gradove i zemlje, sve je bilo lepo iskustvo - rekao je Egzum za TV Partizan.

Standardni član reprezentacije Australije je otkrio kada je prvi put čuo za crno-bele.

- Sa mnogima sam pričao o navijačima Partizana. Svi misle da mi je Najdžel Vilijams-Gos pričao o Partizana, naravno jeste i on, ali zapravo još u Australiji kada sam imao 15 ili 16 godina, imao sam trenera koji je iz Srbije on mi je pričao da ne postoji ništa kao utakmice Partizana. Znam da je i Džok Lendejl bio u Partizana. Jedva čekam da istrčim na prvoj utakmici Evrolige pred navijače. Mnogo toga sam čuo i video."

Na kraju je prvo pojačanje Partizana objasnio šta Grobari mogu da očekuju od njega u debitantskoj sezoni.

- Ideja kada sam došao ovde je da donesem tu agresivnost. očekujem da igram malo više na poziciji plejmejkera da uposlim saigrače. obožavam da igram u tranziciji, da trčim, da dođem do reketa i tu kreiram. Pokazaću to tokom ove sezone. U odbrani mogu da branim tri pozicije. Igraću čvrsto svaku utakmicu. To mi je cilj - istakao je Dante Egzum.