Autor: Informer.rs

02.08.2022.

14:34

Foto: Starsportphoto©

Sport

U UKRAJINI JE RAT! Gde će Partizan igrati utakmicu protiv Dnjepra?

Partizan će protiv kiparskog predstavnika igrati 4. avgusta u Larnaki, a onda sedam dana kasnije u Beogradu. Ukoliko tu prepreku uspeju da sklone sa svog puta, uslediće dvomeč protiv Dnjepra.

Pitanje je gde će Partizan igrati utakmicu protiv predstavnika Ukrajine. Razlog je rat u Ukrajini koji traje još od februara ove godine, pa je zbog koga  UEFA odlučila da mečevi ukrajinskih klubova ne mogu da budu igrani na teritoriji te zemlje.

Dvomeč u Srbiji

UEFA za mečeve ukrajinskih klubova odluku o tome gde će biti domaćini donosi "od meča do meča", pa još uvek nije poznato gde bi Dnjepar mogao da bude domaćin crno-belima.

Informer

 

Primera radi, Dinamo Kijev je protiv Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu šampiona kao domaćin igrao u Lođu, u Poljskoj, dok je Vorskla u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu domaćin švedskom AIK-u bila u - Stokholmu. Tako su oba meča u tom dvomeču bila igrana u Švedskoj. To znači da nije nemoguće i da eventualni dvomeč Partizana i Dnjepra bude u igran u Srbiji.

Inače, ako Partizan izgubi od kiparskog predstavnika plasman u grupu Lige Konfernecija tražiće preko para Levski/Hamrun.

Bonus video