Autor: Informer.rs

03.08.2022.

20:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

NEMA ŠTA DA SE ČEKA! Stolica na teren šalje NAJBOLJE ŠTO IMA! Partizan sa PETORICOM stranaca na Kipru!

Partizan je sateran u ćošak, Partizanu gori pod nogama, a crno-bele već sutra očekuje meč sezone! Izabranici Ilije Stolice gostuju AEK-u iz Larnake u okviru prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope - vremena za čekanje nema i očekuje se da AEK stadionu zaigra ono najbolje što klub iz Humske ima. 

Po prvi put u istoriji Partizan će početi meč sa petoricom stranaca. Dešavalo se da crno-beli u timu imaju internacionalce, ali nikad, ako ne računamo Crnogorce, da od prvog minuta čak pet njih bude na terenu. Sutra će morati! Stolica nema šta da čeka, klupa mu se dobrano trese i protiv AEK-a će tražiti utakmicu spasa. 

U tim se gotovo izvesno vraća Aleksandar Filipović koji nije bio u sastavu protiv TSC-a i Novog Pazara. Mesto uz levu aut-liniju zagarantovano je za novog kapitena Slobodana Uroševića, dok će štoperski tandem činiti Igor Vujačić i Svetozar Marković. Očekuje se da popularni Sveta dobije prednost u odnosu na Sinišu Saničanina koji je odigrao slabu utakmicu protiv Novog Pazara kada je sredinom prvog poluvremena isključen posle skrivljenog penala. 

Informer

Vezni red donosi daleko manje dilema - Ljubomir Fejsa jedini je klasičan zadnji vezni i očekuje se da on sutra bude "motor tima". Nešto ofanzivniji će biti Patrik Andrade i Bibras Natho, a po prvi put će se u startnoj postavi naći i Fuseni Dijabate. 

Pojačanje iz Trabzona najavljeno je bombastično, ali protiv TSC-a i Novog Pazara pokazao je premalo. Jasno je da se u Evropi "kupuju srca navijača" i ako postoji pravo vreme da reprezentativac Malija pokaže šta ume onda je to duel u Larnaki. Sa druge strane, odnosno na levom boku, biće Kvinsi Menig koji kuburi sa formom od dolaska Ilije Stolice, a prednost u Superligi imali su Mihajlo Petković i Nikola Terzić. Naravno, napad će predvoditi Rikardo Gomeš, a vrlo je moguće da šansu u nastavku dobije i pojačanje Andrija Pavlović. 

Projektovan sastav Partizana (4-3-3): Stevanović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Fejsa, Andrade, Natho - Dijabate, Menig, Rikardo.