Autor: Informer.rs

09.09.2022.

20:33

Foto: Starsportphoto

Sport

OBRADOVIĆ NA MESTU ISTORIJSKOG USPEHA! Partizan gostuje u NAJDRAŽEM gradu! Spektakl ZAGARANTOVAN!

Crno-beli će igrati u najomiljenijem gradu, koji je ostao upisan zlatnim slovima u istoriji crno-belih, kada su osvojili prvu i jedinu titulu Kupa Evropskih šampiona.

Iako se Partizan na krov Evrope popeo pobedom u Istanbulu nad španskim Huventudom, Fuenlabrada ima poseban značaj za svakog ko voli crno-belu boju.

Naime, zbog sankcija Jugoslaviji, izabranici tada mladog i perspektivnog stručnjaka Željka Obradovića bili su prinuđeni da igraju van ovdašnjih granica, a za domaćina je bila izabrana upravo Fuenlabrada.

I baš u ovom španskom gradu, protiv istoimenog domačeg tima, koji je ime hale (za trening) preimenovao u "Partizan", ekipa Željka Obradovića odigraće večeras prijateljsku utakmicu.

Bila je to prilika da klub iz pregrađa Madrida u saradnji sa navijačima pripremi i specijalan doček za drage goste iz Beograda, koreografiju koju će formirati svi koji dođu na utakmicu od crnih kartona na kojima su grbovi dva tima.

Delegacija Partizana je dan ranije otputovala u Fuenlabradu kako bi posetila dvoranu i zvaničnike ovog grada, a večeras će svi zajedno prisustvovati utakmici.