Autor: Informer.rs

13.09.2022.

13:53

Foto: partizan.rs

Sport

OSMEH NA LICU ANĐELE I VALENTINE! Devojčice ugostio Partizan, "pucale penale" u Humskoj, dobile poklone... (VIDEO/FOTO)

Devojčice su posetile Partizan, klub za koji navijaju. Anđelu i Valentinu su u trofejnoj sali kluba dočekali skauting direktor – Ivica Kralj, kapiten Partizana – Slobodan Urošević, sa saigračima Bibars Nathom i Igorom Vujačićem i portparolkom kluba – Biljanom Obradović.

Informer

Crno-beli su devojčicama uručili poklone iz crno-belog butika. Devojčice su za uspomenu dobile rančeve, školski pribor, jastuke, posteljinu, majice i dukserice sa motivima  voljenog kluba.

Informer

 

Zahvaljujući plemenitim ljudima, humanitarnoj radnici Tamari Misirlić koja je prva skrenula pažnju na životnu priču ovih devojčica, i Vladi Republike Srbije koja će im obezbediti uslove za život i dodeliti im stan u naselju Klisura, životi male Anđele i Valentine biće priča u kojoj sreća neće imati samo epizodnu ulogu.

Posle druženja sa igračima, devojčice su izašle na teren i fudbalerima "pucale penale".

- Svi igrači su super. Dopadaju nam se pokloni koje smodobile, najviše ranac - rekle su Anđela i Valentina

Kako je Informer već pisao, devojčice žive u nehumanim uslovima. Njihov otac Ivan je invalid, a majka Snežana ima psihičke probleme. Žive od skromne socijalne pomoći i dečijeg dodatka.

Informer

 

Njihova tužna priča i život na rubu egzistencije u oronuloj kući usred šume dirnula je predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je odmah najavio da će im lično pomoći. Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić posetila je porodicu Milanov, koja će uskoro  biti preseljena u novi stan u mestu Klisura.

Bonus video