17.09.2022.

07:01

Foto: Insider, Srdjan Stevanovic

Sport

GORDAN PETRIĆ JE OPRAVIO PARTIZAN! Bivši asovi crno-belih prezadovoljni nakon izdanja u Evropi!

Partizan sada liči na pravu evropsku ekipu, a najveće zasluge za to ima Gordan Petrić, poručuju bivši asovi Zvonko Varga i Milivoje Ćirković!

Nekadašnji fudbaleri "parnog valjka" smatraju da je tim iz Humske u četvrtak uveče zaslužio da pobedi Nicu u 2. kolu grupne faze Lige konferencija, ali da od rezultata više raduju igra i psihološko stanje ekipe.

Informer

 

Partizan je u Beogradu odigrao 1:1 sa predstavnikom Francuske u trećem po jačini međunarodnom evropskom takmičenju, a u većem delu susreta bio je bolji rival. Deluje da je period mučenja i očajne igre, koji su bili vidljivi na startu sezone, sada iza vicešampiona Srbije. Za napredak je, sasvim izvesno, najzaslužniji Gordan Petrić, koji je pre nešto više od mesec dana na klupi nasledio Iliju Stolicu. Otad su crno-beli odigrali devet utakmica i imaju skor od pet pobeda i četiri remija.

Biće još bolji

Prema rečima nekadašnjeg napadača Zvonka Varge, upravo je Petrić doprineo da fudbaleri deluju znatno opuštenije na terenu, što malo-pomalo daje željene rezultate.

Informer

 

- Početak sezone nije obećavao, ali sve to su maltene isti igrači koji su i tada bili u sastavu. Uz dodatak možda još jednog ili dvojice. Dobili su na samopouzdanju, a tu mislim na veliku ulogu Gordana Petrića. Način na koji on razgovara sa njima, kako je smiren na konferencijama, rekao bi čovek da je u pitanju prijateljska ili neka nebitna utakmica. A, naravno, sve su važne. Taj deo posla koji on i stručni štab obavljaju tokom nedelje a da mi ne vidimo vrlo je značajan za podizanje ekipe, koja će biti još bolja - poručuje Varga.

Tajna uspeha

Deo posla koji Petrić i stručni štab obavljaju tokom nedelje a da mi ne vidimo vrlo je značajan za podizanje ekipe

Zvonko Varga, bivši igrač Partizana

Bivši centarfor i nekadašnji član stručnog štaba smatra da je Partizan bio bliži pobedi u četvrtak uveče.

- Posle utakmice protiv Nice mislim da je svaki navijač Partizana zadovoljan. Igrali smo protiv renomiranog rivala iz jedne od pet najjačih evropskih liga i bili smo bliži pobedi. Imali smo tu šansu Rikarda, ali ne treba njega kriviti. Znam kako mu je, bio sam napadač, kada ste u takvoj šansi, gledate da što pre date gol. Sve u svemu, videli smo jako dobar Partizan - ističe Varga.
Partizan nakon dva odigrana kola u Ligi konferencija ima dva osvojena boda, pa će mečevi posle reprezentativne pauze dati odgovor može li do nekog od prva dva mesta u grupi, samim tim, i do evropskog proleća.

Legendarni bek Milivoje Ćirković takođe ističe da poslednja dešavanja u Humskoj ulivaju optimizam.

Informer

 

Sledi gostovanje u Surdulici

Fudbaleri Partizana u nedelju (19.00, Arena 1 premijum) gostuju Radniku u Surdulici u meču 12. kola Superlige Srbije. Crno-beli su od dolaska Petrića prilično sigurni u domaćem prvenstvu, pa se očekuje da u tom stilu nastave i protiv poslednjeplasirane ekipe u Superligi. Nakon tog meča crno-bele, ali i ostatak ekipa iz najvišeg ranga, čeka pauza za utakmice reprezentacija.
glosa
 


- Mislim da mogu biti zadovoljni svi kojima je crno-bela boja u srcu. Nadigrali smo višestruko skuplju ekipu iz lige petice i imam utisak da smo mogli do tri boda. Šta je, tu je, ostaje nam da se borimo za neko od prva dva mesta - poručuje Ćirković.

Nije Stolica kriv

Čovek koji je 2003. godine čuvenim penalom uveo Partizan u Ligu šampiona ističe Petrića u prvi plan kada je u pitanju podizanje ekipe. Zanimljivo, krivca ne vidi ni u bivšem treneru Iliji Stolici.

- Naravno da Petrić ima udela u poboljšanju igre, ali ne treba kriviti ni Stolicu. Čovek je došao na pripreme sa 14-15 igrača, bez štopera. Petrić je u tim uneo mirnoću i igračima dao samopouzdanje, pa sve izgleda mnogo bolje. Posebno se ističe Fuseni Dijabate, koji uvek dobro odigra kada je na terenu situacija stani-pani - zaključuje Ćirković.