Autor: Informer.rs

17.09.2022.

16:30

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN OSLABLJEN NA STARTU SEZONE! Obradović OBJAVIO loše VESTI!

Crno-beli će samo kratko boraviti u srpskoj prestonici, pošto ih očekuje put u Rusiju na još jedan jak turnir pred start nove sezone.

Izabranici Željka Obradovića igraće na dva fronta, posle osam godina vratili su se u Evroligu, dok im predstoje i borbe u ABA ligi.

- Pripremne utakmice služe da bi se videle neke stvari i neke slabosti na kojima ćemo insistirati  na narednim treninzima, pre svega odbrani, mislim da su tu najveći probllemi koje imamo. Bila je velika razlika između prvih utakmica i na kraju zadnje dve što se tiče protoka lopte i onoga što bi trebalo da igleda kao timska igra – rekao je trener crno-belih Željko Obradović o turniru u Španiji.

Najtrofejniji evropski stručnjak priznao je da kadrovska situacija u ekipi nije za pohvalu:

- Nažalost, imamo priličan broj igrača koji nisu u mogućnosti da treniraju sa ekipom, pričam o Avramoviću, Smailagiću, Danteu i Glasu, plus Papapetru koji će se priključiti u narednim danima, s obzirom da je pre nekoliko dana završio Evropsko prvenstvo, pa smo mu dali par dana odmora. Tako da smo u jednoj situaciji koja nije nimalo naivna, ali moramo da nastavimo da radimo i pripremimo se za taj turnir u Moskvi, koji je protiv ozbiljnih timova i praktično posle povratka iz Moskve ćemo imati period od pet dana, kada ćemo sve da analiziramo i da probamo da budemo što spremniji za početak ABA lige, a kasnije i Evrolige.

Informer

Alen Smailagić je zbog povrede van stroja

Partizan na startu regionalnog i najelitnijeg klupskog takmičenja čekaju gostovanja, dok će ekspedicija ove sezone više vremena provoditi u putu, nego u hali na treninzima.

- Mislim da to nije bitno. Bitno je da se ekipa pripremi, da tada bude u najboljem mogućem trenutku, neće biti lako. Pretpostavljam da ova trojica igrača imaju ozbilje povrede, i Aleksa i Alen i Glas, oni sigurno prvi period neće biti s nama, koliko, ja to ne mogu da kažem. Prognozama se bave doktori. Što se Dantea tiče, preporuka je da ne putuje u Moskvu – istakao je Obradović.