Autor: Informer.rs

26.09.2022.

09:47

Foto: printscreen

Sport

SRBIJA U SUZAMA! Radaković se dve godine borio sa teškom bolešću, ali nije izdržao!

Radaković je preminuo posle višegodišnje borbe sa karcinomom koji mu je ustanovljen 2020. godine.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća.

Život mu se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu. 

Radovan seborio do kraja! Porodica i prijatelji su bili uz njega, prikupljali su pomoć za lečenje, organizovali razne humanitarne mečeve. Smršao je 50 kilograma, preživeo sepsu, ali njegova borba nije gotova.

Informer

Preminuo Radovan Radaković

- Jedva sam mogao da pričam, a kamoli da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde su povađene. Mnogo je teško to u glavi da se spoje kockice, doktori, psiholozi i psihijatri kažu samo treba pozitivno razmišljati. Jeste… Sve se ja slažem, ali najteže je bilo saznanje. Posle toga operacije i svi ti bolovi, sve to dođe i prođe, ali saznanje i u glavi što bude u tom momentu to je noćna mora - otkrio je pre nekoliko meseci Radaković.

Nažalost, Radovan je prerano izgubio bitku za svoj život.

Radaković je igrao za Partizan od 2000. do 2004. godine. Dva puta je bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije, a igrao je i dva puta za reprezentaciju.