Autor: Informer.rs

13.10.2022.

22:53

Foto: Starsportphoto

Sport

BIVŠI AS PARTIZANA BLIZU NOVOG ANGAŽMANA! Napustio je CRNO-BELE i seli se u Grčku!

Napustio je Nemanja Dangubić letos Partizan i od tada je bez angažmana. Ipak, njegov status bi uskoro mogao da se promeni budući da je za njegove usluge zainteresovan grčki Promiteas, prenose tamošnji mediji. 

Povremeni srpski reprezentativac je prethodne godine imao epizodnu ulogu u Partizanu, ali kako je sezona odmicala tako je padala i njegova forma. Prosečno je beležio 23 minuta, 7,5 poena i 2,9 skokova u ABA ligi. 

U Promiteasu se nadaju da bi Dangubić mogao da nasledi Džerikola Holemsa koji je nedavno napustio Grčku. On je od letos bez ugovora kada je njegova saradnja sa Partizanom istekla. 

Nemanja Dangubić rođen je u Pančevu, a profesionalnu karijeru počeo je u Hemofarmu. Nakon dve godine u Vršcu preselio se u Megu, a od 2014. godine branio je boje Crvene zvezde. U sezoni 2018/19. nastupao je za Bajern Minhen, usledila je epizoda u Estudijantesu pre povratka u Partizan za koji je nastupao dve sezone. 

Sa mladom reprezentacijom Srbije ima dva srebra, jedno sa Evropskog prvenstva iz 2011. iste godine bio je vicešampion sveta sa nacionalnim timom do 19 godina.