Autor: Informer.rs

20.10.2022.

19:35

Foto: Starsportphoto©

Sport

PRVI PUT SMO IGRALI U TOJ FORMACIJI! Petrić o pobedi, golu Vujačića, terminu i POSETI u Humskoj! (VIDEO)

Gol vredan tri nova boda postigao je Igor Vujačić u 31. minutu, čime je Parni valjak stigao do osmog uzastopnog trijumfa u šampionatu.

Trener crno-belih Gordan Petrić analizirao je utakmicu i otkrio da je kod pojedinih igrača bio evidentan umor.

- Da smo u prvom poluvremenu iskoristili neke šanse, bilo bi drugačije. Ako pitate mene, generalno ružna utakmica sa naše strane. Oseća se taj umor što smo i najavljivali protiv Čukaričkog, kod par igrača, pogotovo kod Dijabatea i Meniga. Dobili smo, sutra počinje novi dan, na nama je da ih oporavimo za utakmicu protiv Javora, ali imamo utakmicu i u četvrtak - rekao je Petrić.

Partizan je do vodećeg gola stvorio nekoliko izrazitih prilika, kod fudbalera je bila evidentna "glad za pobedom".

- Imali smo dve šanse, da smo dali golove bilo bi lakše. Kad kažem lakše, mislim drugačije bismo se postavili, štedeli energiju i noge tih igrača, pravili drugačije izmene. Kombinovali smo sa Pavlovićem i igrali formaciju koju nikad nismo igrali. Procenili smo da bismo tako zatvorili utakmicu do kraja i uzeli ta tri boda.

Golman Kruševljana Nikola Petrić je "najveći krivac" što njegova ekipa nije pretrpela ubedljiviji poraz.

- Prošli put je bio igrač utakmice, koliko se sećam. Odbranio je tih 30-35 minuta zicere, iskusan je, navikao je na ovakve utakmice. Mi smo gledali kako da zatvorimo prilaze golu, odlučili smo da igramo 4-3-1-2 i mirno doveli utakmicu kraju.

O strelcu Igoru Vujačiću izjavio je sledeće:

- Vujke je vežbao te udarce iz daljine na treningu i rekao sam mu da ako bude neki udarac sa 30 metara da ću mu dati da šutne slobodan udarac. Eto, dao je gol, i prošle godine je davao golove, dal nogom ili glavom, čini mi se više nogom nego glavom.

Termin utakmice uticao je na slabu posetu u Humskoj.

- To Arena diktira. Rekao sam u par navrata da će ljudi osetiti kad treba da ih bude više na stadionu. Mi moramo da odradimo posao do kraja, koliko god da je publike. I da smo igrali u 11 ujutru, mora da se odradi.

Prokomentarisao je šef Partizanove struke i žuti karton, koji mu je pripisan u TV prenosu.

- Nisam bio nervozan, nisam dobio žuti karton - otkrio je iznenađeno Gordan Petrić.

Bonus video