Autor: Informer.rs

26.10.2022.

09:19

Foto: Starsportphoto©

Sport

UDARAC PRED VAŽAN MEČ! Partizan oslabljen protiv Nice!

Vezista se požalio na bolove uoči prvenstvenog duela s Javorom, desni bek je ispao iz stroja u poluvremenu megdana sa Ivanjičanima.

Andrade i Filipović povređeni

Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče protiv Nice (18.45, RTS 1) mogu da ispišu novu stranicu klupske istorije! Crno-beli će u 5. kolu Lige konferencija imati priliku da pobedom nad francuskim prvoligašem obezbede prvo mesto u grupi D, ali i direktan plasman u osminu finala!

Ekipa iz Humske nikad u prošlosti nije uspela da takmičenje u grupnoj fazi nekog evrokupa završi na liderskoj poziciji. Nema sumnje da će izabranici Gordana Petrića imati motiva napretek. Pogotovo ako se uzme u obzir da bi prolaskom među 16 najboljih izbegli baraž i eventualni dvomeč sa nekim od timova koji su ispali iz Lige Evrope.

Informer

 


Na utakmici u Francuskoj pravdu će deliti Mađar Ištvan Vad. Pomoćne sudije Vensel Tot i Ištvan Albert takođe dolaze iz Mađarske, baš kao i četvrti sudija Adam Farkaš.

- Ja mislim da su igrači ušli u film da moraju da se ponavljaju, nismo odigrali na nivou kako možemo. Igrači Partizana se neće vratiti na staro, oni su prošli sve to. Bože moj, nova utakmica je u četvrtak - kazao je Gordan Petrić posle remija Partizana u Humskoj protiv Javora (3:3), što nije bila sjajna uvertira pred Evropu.


LIGA KONFERENCIJA

5. kolo

Grupa D

Četvrtak
Nica - Partizan 18.45
Slovačko - Keln 18.45

 

Put Nice krenula su ukupno 23 fudbalera, odnosno 20 igrača i tri čuvara mreže.

Golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač

Odbrana: Marko Živković, Igor Vujačić, Svetozar Marković, Siniša Saničanin, Mihajlo Ilić, Slobodan Urošević, Zlatan Šehović

Vezni red: Hamidu Traore, Ljubomir Fejsa, Kristijan Belić, Danilo Pantić, Nikola Terzić, Aleksandar Lutovac, Nemanja Jović, Fuseni Dijabate, Kvinsi Menig, Bibars Natho

Napad: Rikardo Gomeš. Andrija Pavlović i Samed Baždar

Bonus video