Autor: Informer.rs

26.10.2022.

19:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

OČEKUJE NAS "NEPRIJATELJSKI" TEREN U BEOGRADU! Litvanci STRAHUJU od Grobara!

Zaređao je Partizan nekoliko dobrih rezultata i prethodne nedelje stigao do prve pobede nad Virtusom iz Bolonje. Ipak, za pola koplja u boljoj formi igra sutrašnji rival crno-belih Žalgiris koji je tokom duplog kola Evrolige upisao dva trijumfa nad Virtusom, a dva dana kasnije i Barselonom. 

Uoči sutrašnjeg meča Kazis Kaksivitis nije želeo da se osvrće na dobre igre njegovog tima u prethodnom periodu već je isključivo fokusiran na Partizan. Gosti iz Kaunasa u BEograd stižu lišeni pomoći Dividasa Guiedratisa koji od leta nije u sastavu tima. Svi ostali stižu na megdan crno-belima i žele jo jedan skalp u Evroligi. 

- Dovidas nam se pridružio, ali još ne učestvuje u punom treningu. Igra sa malo kontakta. Nećemo ga još uvoditi u igru, ali ako nastavi ovim ritmom, mogao bi da bude u timu već sledeće nedelje. Pre svega zbog uslova u kojima ćemo igrati  – vruće atmosfere i strastvenih gledalaca - očekuje nas težak meč. Važno je da ne izgubimo glavu i da nas ne obuzmu emocije. Moramo da ostanemo mirni - rekao je Maksivitis za litvanske medije pred Beograd. 

Informer

Oduševljen je strateg Žalgirisa igrama Zeka Ledeja i Matijasa Lesora, a dotakao se i nešto slabije igre Kevina Pantera na startu sezone u Evroligi. 

- Obojica su u dobroj formi. Ledej je na 80 odsto šuta za tri poena, a Lesor beleži po pet ofanzivnih skokova na meču. Njihove zamene su možda slabije, ali njih dvojica su jedna od impresivnijih visokih linija u Evroligi. Panter može da promeni igru svojom energijom, trojkama. Jeste važan igrač, ali nije jedini. Osim njega imaju i druge momke u spoljnoj liniji. Naneli, Anđušić ili Madar znaju da daju ogroman vetar u leđa Partizanu - dodao je trener litvanske ekipe. 

Igrali su košarkaši Žalgirisa u gostima ove sezone, ali će se kako Maksvitis po prvi put sresti sa "neprijateljskom" atmosferom. 

- Doživeli smo nešto slično u Tel Avivu. I ovde ćemo imati bučnu, 'neprijateljsku' atmosferu, ali trudićemo se da uradimo ono što je do nas. Već smo igrali utakmice pred punim tribinama, pa kao što sam rekao ne treba da nas obuzmu emocije, već da igramo našu košarku - dodao je on.