Autor: Informer.rs

26.10.2022.

19:36

Foto: Starsportphoto©

Sport

PRVI ILI DRUGI - NEVAŽNO JE, MORAMO DA PROĐEMO! Petrićev PARTIZAN spreman za novi evropski podvig!

Uspeli su crno-beli da naprave sjajan rezultat i u dva meča isto toliko puta savladaju Keln. Pred izabranicima Gordana Petrića nalazi se novi izazov u Evropi, a rival će u četvrtak biti Nica. Pobeda garantuje prvo mesto i plasman u osminu finala Lige konferencija. 

Ne razmišlja trener Partizana o tome da li će njegova ekipa zauzeti prvo ili drugo mesto na tabeli, već ističe da je apsolutni prioritet da crno-beli prođu grupu u Ligi konferencija. 

- Ne razmišljam o tome da li ćemo biti prvi ili drugi, meni je bitno da ispunimo cilj koji smo postavili kad smo počeli da igramo ove utakmice, a to je da igramo na proleće evropski fudbal. E sad, šta će biti sutra... Bilo bi lepo da dobijemo meč i da možemo mirnije da igramo poslednje kolo. Siguran sam da će momci biti koncentrisani i da će dati maksimum, da će pokušati da sve završe u četvrtak. Oni su svesni svega ovoga - rekao je Petrić u Nici. 

Informer

Ističe strateg crno-belih da se nada kako među njegovim igračima neće biti nervoze i stresa.

- Sutrašnja utakmica je svojevrsno drugo poluvreme, jer smo "prvo" odigrali u Beogradu. Sada sledi totalno drugačiji meč i to iz prostog razloga jer imamo prednost na tabeli, možemo da na terenu delujemo onako kako mi to hoćemo. Nema potrebe da naši igrači budu u nervozni, trebalo bi da budu rasterećeni, da pruže maksimum i uživaju. Nica je u poslednje dve utakmice igrala  promenljivo, ali to ne treba da zavarava, svakako da ona ima kvalitet da promeni i tok zbivanja na terenu i da nam napravi problem - dodao je on.