Autor: Informer.rs

28.10.2022.

08:26

Foto: Starsportphoto©

Sport

UŽASNO SMO ČUVALI PANTERA... Trener Žalgirisa objasnio uzroke PORAZA!

I srpski i litvanski tim posle pet mečeva imaju skor 2-3. Najefikasniji u timu trenera Željka Obradovića bio je odlični Kevin Panter sa 26 poena, pratio ga je Dante Egzum sa 11 poena, dok su Zek Ledej, Matijas Lesor i DŽejms Naneli postigli po 10 poena.

Trener Žalgirisa Kažis Maksvitis čestitao je crno-belima na pobedi, ali istakao da je zadovoljan borbom svoje ekipe. 

- Čestitam Partizanu i treneru Obradoviću na pobedi, zaslužili su. Mi smo počeli jako loše, dali im kredit za ranih +10. Kasnije smo se vratili u utakmicu, ali smo u tom procesu potrošili mnogo energije. Na početku utakmice pravili smo neke nepotrebne greške, defanzivno nismo uspeli da zaustavimo Pantera koji je uhvatio dobar zalet. Takvom beku ne smemo da dozvolimo da ispali 14 lopti za 18 minuta, to je naša greška. S druge strane srećan sam što su se moji momci borili do kraja, samo su nas neke stvari koštale pobede - rekao je trener Žalgirisa. 

Informer

Interesovalo je novinare da li litvanski velikan može bolje, odnosno, koji su dometi Žalgirisa u ovoj sezoni Evrolige. 

- Mi smo mlad, atletski tim koji može da igra odbranu, što znači da možemo da igramo Evroligu. Danas smo najveću grešku napravili što nismo dobro čuvali Pantera, sve ostalo je bilo vrlo dobro. Imali smo nekih problema u napadu, ali ako budemo držali odbranu na nivou, možemo daleko da doguramo - dodao je Kažis Maksvitis. 

Jedan momenat posebno je privukao pažnju medija, a to je tehnička greška koju je dobio trener Žalgirisa. Otkrio je Maksvitis šta je prethodilo incidentu sa sudijama. 

- Nisam bio zadovoljan odlukom sudija, smatrao sam da sam u pravu i zato sam se borio za svoj tim - podvukao je strateg litvanskog tima.