Autor: Informer.rs

03.11.2022.

10:59

Foto: Starsportphoto©

Sport

KOŠARKAŠI PARTIZANA GOSTUJU PANATINAIKOSU U EVROLIGI! Obradović ponovo na mestu najvećeg uspeha

Željko Obradović (62) sa Partizanom ide na megdan klubu u kojem se proslavio! Najtrofejniji evropski košarkaški trener večeras (20.30, Sport klub 1) prvi put kao strateg crno-belih u Evroligi gostovaće u Atini ekipi Panatinaikosa. On je vodio "zelene" od 1999. do 2012. godine i sa njima je osvojio čak pet titula šampiona Evrope.

Obradović je sa Atinjanima osvajao Evroligu 2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. godine, a osim toga po jednom je bio šampion sa Partizanom, Huventudom, Real Madridom i Fenerbahčeom. Nije mu prvi put da gostuje u dvorani OAKA, pošto je to bio slučaj dok je bio na klupi Fenerbahčea.

Obradović opet u Atini

"Crno-beli" su na gostovanje otputovali sa dve pobede i tri poraza, dok domaćin ima jednu pobedu posle pet odigranih utakmica.

Partizan i Panatinaikos su do sada u Evroligi odigrali ukupno četiri utakmice i imaju po dve pobede. 
Trener crno-belih Željko Obradović istakao je da grčki tim ima kvalitet i da njegova ekipa mora da zaboravi plasman na tabeli, na kojoj Partizan stoji bolje.

- Verovatno će im igrati i novi igrač, Dvejn Bejkon. Ali to ne znači da se nismo spremali za ostale igrače. Plasman na tabeli ne znači ništa, sve utakmice igrali su u egalu i zaslužuju poštovanje. Moraćemo da odigramo dobar meč ako želimo da budemo na nivou prethodnih igara - izjavio je Obradović na konferenciji za medije pred putovanje za Atinu.

Informer

 



Za Partizan na ovom meču neće igrati Džejms Naneli, uz ranije povređene Aleksu Avramovića i Alena Smailagića.

Utakmicu između Partizana i Panatinaikosa sudiće Miguel Angel (Španija), Fernardo Roća (Portugal) i Saulius Racys (Litvanija).

Informer

Dejan Radonjić, trener Panatinaikosa

Trener košarkasa Panatinaikosa Dejan Radonjić izjavio je da njegovu ekipu sutra čeka težak posao protiv Partizana u 6. kolu Evrolige.

- Naš rival je u dobroj formi, dolazi u Atinu posle pobeda nad Virtusom i Žalgirisom. Svesni smo da nas očekuje jako težak posao, a ključ uspeha u duelu koji sledi leži u odbrani i energiji. Defanzivne zadatke moramo da odradimo besprekorno, daleko bolje nego što je to bio slučaj na prethodnim mečevima, ako želimo, a želimo pobedu protiv Partizana - rekao je Radonjić.

EVROLIGA

6. kolo

Četvrtak

Baskonija - Makabi 20.15
Bajern - Efes 20.30
Armani - Real M. 20.30
Panatinaikos - Partizan 20.30


Petak

Žalgiris - Alba 19.00
Olimpijakos - Valensija 20.00
Barselona - Fenerbahče 20.30
Monako - Crvena zvezda 21.00
Virtus - Asvel 21.00

 

Bonus video