Autor: Informer.rs

03.11.2022.

11:13

Foto: Instagram/Noam Šelef

Sport

Madaru stigla devojka PRAVO IZ ARMIJE! Izraelska lepotica Noam Šelef završila dvogodišnji vojni rok (FOTO)

Košarkašu Partizana Jamu Madaru (21) konačno je stigla devojka iz Izraela, i to direktno sa odsluženja obaveznog vojnog roka!

Izraelska lepotica Noam Šelef (20) objavila je na Instagramu da je došla u Beograd u posetu svom dečku, i to svega nekoliko dana pošto je skinula vojnu uniformu.

Sad je kraj

Noam je krajem oktobra završila dve godine u uniformi vazduhoplovstva i simbolično presekla vojnu legitimaciju


Poznato je da se u Izraelu sa navršenih 18 godina obavezno ide u vojsku, i to muškarci dve godine i osam meseci, a žene dve godine. Madar je pre dolaska u Partizan već bio u armiji, doduše, kao vrhunski sportista njegov boravak trajao je nešto kraće. U prethodne dve godine tu obavezu ispunila je i njegova partnerka, prelepa Noam Šelef. Njih dvoje su tinejdžerska ljubav, zabavljaju se već tri godine i u tome veoma uživaju, sudeći po slikama sa društvenih mreža.

Susret posle šest meseci

Izraelski mediji navode da su se u poslednje vreme baš retko viđali, zbog njihovih obaveza. Noam je služila u vazduhoplovstvu, a poslednji put videli su se još prošlog aprila.

Ipak, sada je svemu tome došao kraj, pošto je Noam završila vojni rok i to simbolično proslavila fotografijom kako makazama seče vojnu legitimaciju.



- Neki ljudi ne žele da prekinu službu u vojsci, a ima onih koji samo čekaju ovu sekundu, da preseku legitimaciju. To je slučaj sa Noam Šelef, ćerkom bivšeg košarkaša Gura Šelefa, koja je u vezi sa Jamom Madarom. Krajem oktobra je završila dve godine u uniformi vazduhoplovstva i konačno je presekla karticu. Služba je za nju bila vrlo važna i prijatna, ali ju je sprečavala da uživa u vezi sa svojim partnerom u poslednje tri i po godine na način na koji bi želela. Zbog vojske se nisu viđali previše, poslednji put prošlog aprila. Njihova ljubav je uspela i sada Jam i njegova Neš, kako je zove, ponovo mogu da se spoje- prenosi izraelski portal "One". 

Najpoznatija Izraelka koja je služila u vojsci jeste popularna glumica i bivša mis Izraela Gal Gadot (37). Ona poseduje crni pojas u karateu i u vojsci je bila instruktor borilačkih veština. Služila je od 2005. do 2007. godine, u jeku rata između Izraela i Hezbolaha.
Za razliku od nje, najpoznatija izraelska manekenka Bar Refaeli (37) izbegla je služenje vojnog roka. Ona je trebalo da ide u armiju još 2004. godine, ali je izbegla. Kasnije se nagodila da podstiče regrutaciju i promovisanje vojske, kao i da posećuje povređene vojnike kad god je u Izraelu. U vojsku je išla i Ofra Haza, čuvena izraelska operska pevačica, koja je preminula 2000. godine.

 

Gledala Megu

Noam je objavila i Instagram priču kako bodri svog dečka na nedavnoj utakmici ABA lige protiv Mege, na kojoj je Madar ubacio devet poena i upisao tri asistencije. Talentovani košarkaš je prilikom dolaska u Partizan privukao veliku pažnju rečima da za njega sportski pritisak ne postoji, jer je već sve prošao kao klinac u vojsci.

- Mislim da je odlazak u vojsku prelepa stvar. Da pomogneš i da se odužiš državi. To je važno za našu zemlju. Recimo, meni poslednje sekunde utakmice nisu pritisak, to za mene ne postoji. Pritisak je ono što deca mojih godina rade u vojsci. Kada ti metak prolazi pored glave, e to je pravi pritisak - pričao je Madar.


 

Bonus video

Tagovi:
Košarka sport KK Partizan Jam Madar Noam Šelef