Autor: Informer.rs

04.11.2022.

07:47

Foto: Starsportphoto

Sport

IZ ATINE BLJUJU VATRU ZBOG PORAZA OD PARTIZANA! Pokradeni smo, Panatinaikos će učiniti sve da se IZBORI!

Uspeo je Partizan da upiše i treću vezanu pobedu u Evroligi budući da su sinoć u šestom kolu savladali Panatinaikos u Atini sa 91:89. Meč u OAKA Areni trajao je više od dva sata, a tokom 40 minuta košarke viđen je veliki broj spornih sudijskih odluka. Nije se to dopalo navijačima Zelenih koji su u finišu meča ubacili veliki broj predmeta zbog čega je utakmica na kratko i prekinuta. 

Zbog svega viđenog u OAKA Areni Panatinaikos je izdao saopštenje nakon petog poraza u Evroligi budući da Zeleni nisu bili zadovoljni suđenjem. Kap koja je prelila čašu bio je nedosuđeni faul Dantea Egzuma nad Dvejom Bejkonom prilikom zakucavanja. Arbitri se nisu oglasili posle čega je Dejan Radonjić zbog prigovora dobio tehničku grešku. 

- Oni koji su gledali utakmicu sami su ivukli zaključke. Ljudi su ogorčeni, to ste videli. Moramo da budemo veoma pažljivi o tome šta govorimo. Panatinaikos će učiniti sve što je ljudski moguće, do zakonskih granica, da se izbori sa ovom situacijom koja nas prati već duže vreme. Ostaćemo složni kako bismo se suočili sa ovom situacijom - rekao je portparol Panatinaikosa Dimitris Kontos. 

Informer

Sudijsku trojku su na jučerašnjoj utakmicu činili Španac Migel Anhel Perez, Portugalac Fernando Roča i Litvanac Saulijus Racis. Atinjani su besni zbog slabog starta sezone budući da PAO nakon šest kola ima čak pet poraza, ali smatraju da su sudijske greške značajno uticale na rezultate u eltinom takmičenju. 

Da se nešto kuva u Atini bilo je jasno i na konferenciji Dejana Radonjića koji je samo 30 sekunda bio pred novinarima, rekao u jednoj rečenici šta ima, a potom bez reči ustao i napustio salu.