Autor: Informer.rs

11.11.2022.

22:25

Foto: Starsportphoto

Sport

SADA JE I ZVANIČNO! Heleni se žalili KSS i FIBA zbog Partizana!

Košarkaška federacija Grčke pisala je zvaničnu žalbu Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA), ali i Košarkaškom savezu Srbije, pošto Partizan nije dozvolio Joanisu Papapetruu da igra meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Letonije.

Heleni su do nogu potučeni od Letonaca kod kuće rezultatom 60:80, do kraja imaju još tri meča, tri teška izazova i ono što je sigurno je da će Papapetru biti van domašaja selektoru Grka i za naredni meč, protiv Belgije u gostima za tri dana.

Zato su Grci ispoljili revolt i sada pokušavaju da izvrše pritisak da krilni igrač crno-belih ipak bude na raspolaganju za Belgijance.

- Uputili smo zvaničnu žalbu i Košarkaškom savezu Srbije i FIBA, jer mislimo da ponašanje srpskog košarkaškog Saveza nije u redu. Ovo nije fer borba i morali smo da uputimo protest - rekao je predsednik Grčke košarkaške federacije Dimos Dikudis.

Informer

Joanis Papapetru

Grci svoj protest temelje na činjenici da je Partizan dozvolio srpskim igračima (Danilo Anđušić, Uroš Trifunović) da se stave na raspolaganje reprezentaciji, dok je ostalima to zabranio, kao što je to bio slučaj kod Jama Madara i Joanisa Papapetrua.

Grčki reprezentativac iz redova crno-belih je za svoje medije potvrdio da mu Partizan nije dozvolio da se priključi reprezentaciji tokom aktuelnog FIBA "prozora".