Autor: Informer.rs

11.11.2022.

23:19

Foto: printscreen instagram

Sport

EKSPRESNA REAKCIJA IZ PARTIZANA! Ostoja Mijailović ODGOVORIO Grcima!

Grci su na Kritu doživeli debakl od Letonaca, koji su se kao prvi plasirali na Svetsko prvenstvo, a Košarkaški savez zemlje Helena odlučio je pre ove utakmice da presavije tabak i uloži žalbu Košarkaškom savezu Srbije i FIBA, zbog poteza crno-belih.

Papapetru je to otkrio u izjavi grčkim medijima, ali ni njegovo igranje ne bi sprečilo ubedljiv poraz od Letonije.

Predsednik KS Grčke Dimos Dikudis je potvrdio da očekuje konkretan odgovor, a u međuvremenu je svoj stav povodom ove situacije dao i prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović.

- Samo povrede su nas sprečile da pustimo i reprezentativce drugih zemalja. U Pireju smo igrali sa minimalnim brojem igrača, a poraz će boleti manje ako Srbija ode na Svetsko prvenstvo - napisao je Mijailović.

Prvi čovek KS Grčke se, međutim, poneo malo licemerno, budući da najveći klubovi iz zemlje Helena, Olimpijakos i Panatinaikos zbog mečeva u Evroligi (protiv Partizana i Baskonije), nisu puštali svoje reprezentativce u selekciju koju predvodi Dimitris Itudis.

Primera radi, Papanikolau i Larancakis su igrali za Oli protiv Obradovićevog tima, dok je Papajanis bio jedan od najboljih u pobedi Zelenih nad Baskonijom.