Autor: Informer.rs

04.12.2022.

18:58 >> 20:54

Foto: Starsportphoto©

Sport

GAŽENJE - PARTIZAN OSRAMOTIO BUDUĆNOST! Crno-beli "pokvarili" DERBI ABA lige!

Najavljeno kao derbi, završeno kao gaženje! Partizan je sav bes nakon serije loših rezultata iskalio na nemoćnoj Budućnosti koja je u Beogradu doživela nezapamćen debakl! Crno-beli su posle 40 minuta košarke upisali ubedljivu pobedu od gotovo 30 razlike - 106:77!

Sjajno je Partizan otvorio večerašnju utakmicu, to se posebno odnosi na Janisa Papapetrua koji je načeo Budućnost i znatno olakšao posao svojim saigračima. Ipak, Podgoričani su se posle tajm-auta Vladimira Jovanovića potpuno vratili u meč i već do kraja prve deonice sveli prednost crno-belih na minimum. 

Informer

Ipak, usledila je raflna paljba Partizana! Trojke su pogađali Kevin Panter, Jam Madar i Danilo Anđušić, na drugoj strani pokušao je to da vrati Aleksandar Lazić, ali je šuteru Budućnosti ponestalo "goriva". Crno-beli su to imeli da iskoriste i kazne te su već na poluvremenu imali ogromnu prednost i praktično rešili pitanje pobednika - 52:34!

Ništa značajnije se nije promenilo ni početkom drugog poluvremena. Uroš Trifunović je ubacio pet brzih poena, a njegova trojka je donela i 21 poen prednosti. Posle toga se više nije postavljalo pitanje pobednika. Crno-beli su do kraja meča samo dotukli Budućnost i ostavili ih na -29!

Crno-bele je sa 15 poena predvodio Tristan Vukčević, 14 je dodao Jam Madar, a po 12 Matijas Lesor i Uroš Trifunović. Sa druge strane jedini raspoložen za igru bio je Rejnolds sa 16 koševa. 

PARTIZAN - BUDUĆNOST  106:77 (25:23, 28:11, 26:18)

Štark arena, Beograd   Sudije: Matej Boltauzer, Tomislav Hordov, Tomislav Stapić

Partizan: Vukčević, Ledej, Panter, Papapetru, Egzam, Brodžijanski, Naneli, Glas, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Budućnost: Rejnolds, Bel-Hejs, Šehović, But, Kaba, Lazić, Vajt, Ilić, Jagodić-Kuridža, Drobnjak, Popović

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minuta - KRAJ!

37. minut - I Glas je ušao na parket, tako da su svi igrači Partizan Mozzart Beta odigrali bar minut večeras. U međuvremenu Brodzijanski sa penala dovodi ekipu na 99 poena. Još nešto više od tri minuta do kraja - 99:67!

35. minut - Raspucao se sada i Tristan Vukčević, ne uspeva ništa Podgoričanima u poslednjem periodu - 92:60!

Informer

34. minut - Trojka Buta, pa onda četiri brza poena crno-belih, raste prednost Partizana iz napada u napad! Jasno je sada da će Budućnost doživeti težak debakl!

32. minut - Anđušić je doveo Partizan Mozzart Bet na sada maksimalnih 29 razlike. Budućnost u potpunom rasulu- 84:55.

Treća četvrtina: 

30. minut - Potpuno se raspala igra Budućnosti u finišu treće četvrtine, Partizan ima ogromnu prednost pred poslednjih 10 minuta - 79:52!

29. minut - LEDEEEEJ! Raste prednost Partizana, rešetaju crno-beli ponovo pred kraj četvrtine - 71:46!

28. minut - Serija grešaka na obe strane, opao je malo intenzitet, ali i kvalitet utakmice u finišu trećeg perioda. Čini se da su se obe ekipe pomirile sa činjenicom da je pitanje pobednika davno rešeno - 68:46!

27. minut - Pogodak Aleksandra Lazića sa niskog posta, a nakon toga i velika greška Matijasa Lesora kom su svirane tri sekunde u reketu, imaće Budućnost još jednu šansu da uhvati priključak - 65:46!

26. minut - Nastavlja se mučenje Budućnosti, Partizan sa druge strane igra vrlo sigurno i dominantno - 65:44!

25. minut - Upadaju Plavi u probleme sa faulovima, četiri lične greške imaju Aleksa Ilić i Alfa Kaba, dvojica centara Budućnosti - 63:42!

Informer

24. minut - Jedini raspoložen u taboru Budućnosti je Najdžel Bel-Hejs koji još jednom "upada" u reket crno-belih i poentira pored centara Partizana, vraća to Kevin Panter - 59:42!

23. minut - Nastavlja Partizan da "gazi" Podgoričane! Lake poene upisuje Uroš Trifunović, a potom dobra odbrana crno-belih - 57:38!

21. minut - Serija promašaja na obe strane, ali prekida to Bel Hejs posle prodora i poentira pored Zeka Ledeja - 53:36!

Druga četvrtina: 

20. minut - Seče Aleksa Ilić seriju Partizana pogotkom za dva poena - 51:34!

18. minut - RAFALNA PALJBA CRNO-BELIH! Nova "trica" preko Jama Madara, Partizan ima ogromnu prednost pred kraj prvog poluvremena - 49:32!

17. minut - Evo je još jedna trojka za Partizan! Sada mrežicu cepa Kevin Panter, prednost crno+belih raste iz napada u napad - 45:32!

16. minut - ANĐUŠIIIIIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu reprezentativac Srbije nakon finte šuta i vraća crno-belima 10 poena prednosti - 42:32!

Informer

15. minut - Nova trojka za Budućnost, ponovo je precizan bio Aleksandar Popović, ali na drugoj strani to vraća Jam Madar. Igra se koš za koš u ovim momentima - 39:30!

14. minut - Dobra reakcija Podgoričana posle Jovanovićevog tajm-auta, Aleksandar Lazić trojkom seče seriju domaćij. Sada Željko Obradović traži minut predaha kako se Budućnost ne bi ponovo vratila u utakmicu - 35:28!

13. minut - U listu strelaca upisao se i Vladimir Brodžijanski, a odmah je tajm-autom morao da reaguje Vladimir Jovanović - 33:23!

12. minut - Fantastičan početak druge deonice za crno-bele koji su za samo dva minuta pobegli na 10 poena prednosti na krilima sjajnog Danila Anđušića koji je vezao četiri poena, a nadovezao se Dante Egzum sa tri pogotka sa linije penala - 31:23!

Prva četvrtina:

9. minut - Bio je to samo kratak nalet Budućnosti... Partizan je ponovo uspostavio kontrolu na parketu preko Kevina Pantera i opet došao do maksimalnih osam razlike. Ipak, još jednom su crno-beli pali, a gosti to preko Marka Jagodića-Kuridže i Rejnoldsa umeli da kazne u finišu prve četvrtine - 22:19!

Informer

6. minut - Razbudili su se Podgoričani nakon minuta predaha i dogovora sa Jovanovićem, dominirao je Petar Popović, a potom se priključio i Alfa Kaba. IPak, seriju gostiju koševima su prekinuli Kevin Panter i Matijas Lesor - 16:10! 

3. minut - Furiozno je Partizan preko Janisa Papapetrua otvorio meč i poveo sa 7:0! Grčki košarkaš ubacio je pet poena već u uvodnim minutima utakmice, a potom je posle tehničke siguran sa penala bio Jam Madar. Budućnost se ozbiljno mučila napadački pa je Vladimir Jovanović na startu meča tražio tajm-aut - 9:0!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice devetog kola ABA lige između Partizana i Budućnosti. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!