Autor: Informer.rs

13.12.2022.

09:25

Foto: Starsportphoto

Sport

ZNAMO I MOŽEMO, ALI TO NIJE DOVOLJNO! Obradović NEZADOVOLJAN pred Asvel!

Nazali se Partizan izuzetno teškom momentu nakon serije slabih rezultata u svim takmičenjima. Crno-beli su zaređali nekoliko poraza, a već danas očekuje ih novi izazov u Evroligi budući da gostuju Asvelu. 

Francuski tim u prethodnom kolu elitnog takmičenja savladao je Barselonu u gostima, a upravo taj meč potvrdio je da se radi o izuzetno nezgodnom rivalu. 

- Napravili su ozbiljan rezultat, dobili su Barselonu i igrali od početka do kraja veoma dobro. Očekuje nas teška utakmica, nalaze se u dobrom trenutku, juče su veoma latko pobedili u domaćem prvenstvu i odmorili Nanda De Koloa. Imaju igrača koji je sličan Tavaresa koji je protiv Barselone imao 14 poena i 18 skokova. Atletski su tim, stalno su na skoku, igraju u tranziciji sa mnogo šutiranja za tri poena. Pre svega je potrebno da odbranbeno odradimo čvrstu utakmicu, a onda igramo što pametnije u napadu. Siguran sam da imamo kvalitet, pokazali smo da znamo i možemo na prethodnim utakmicama, ali to nije bilo dovoljno - rekao je Obradović za "Sportklub". 

Informer

Najavio je strateg crno-belih "rezove" nakon poraza od Cedevita Olimpije koji su se odnosili na slabije igre nekih igrača, ali pre svega manjak koncentracije posebno u završnici mečeva. 

- Fali nam koncentracija, to je pod brojem jedan! Nedostajalo nam je to kroz sve utakmice koje smo gubili u neizvesnoj završnici. Ima stvari koje se dogode i u prvom minutu, greške su iste uvek - jasan je trener Partizana, a potom dodaje. 

- Iz koncentracije dolaze najveći problemi, pričamo o izgubljenim loptama. Neke stvari se zaboravljaju bilo da je to taktika za odbranu ili za napad. Moramo da igramo kao tim, ovo nije individualni sport. Moj zadatak je da što više igrača bude raspoloženo - podvukao je Obradović.