Autor: Informer.rs

28.12.2022.

17:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

PARTIZAN ŽELI ZVEZDINO DETE! Crno-beli BACILI OKO na bivšeg fudbalera Mančester sitija!

Maksimalno ozbiljno čelnici Partizana shvatili su zimski prelazni rok. Crno-beli dobrano zaostaju za Crvenom zvezdom i ukoliko žele da se uključe u borbu za titulu Gordanu Petriću biće potrebna pojačanja. Mnogo igrača dovođeno je u vezu sa klubom iz Humske ulice, a poslednji u nizu je Luka Ilić, prenosi Kurir. 

Isti izvor dodaje da je trener Gordan Petrić bio impresioniran onim što je Luka Ilić pokazao tokom jesenjeg dela šampionata, posebno protiv Partizana. Čelnici crno-belih uspostavili su već tada kontakt sa rukovodstvom kluba iz Bačke Topole, ali prvi čovek TSC-a Janoš Žemberi za sada je "tvrd orah". 

Pored toga, kako prenosi "Kurir", Luka Ilić nije želeo da razmatra mogućnost prelaska u Partizan. Od malena je navijač Crvene zvezde, prošao je kroz mlađe kategorije beogradskog velikana i smatra da mu prelazak u tabor najvećeg rivala ne treba. 

Informer

Luka Ilić je sa 15 godina iz Niša došao u Crvenu zvezdu, zajedno sa mlađim bratom Ivanom, danas reprezentativcem Srbije koji je igrao na Mundijalu u Kataru. Obojica su vrlo brzo stigli do prvog tima i debija u eri Vladana Milojevića. U leto 2017. godine Mančester siti postigao je sporazum sa Crvenom zvezdom i braća Ilić su postali članovi engleskog kluba u transferu vrednom 5.500.000 evra.

Ipak, u Evropi se nije snašao pre nego što se ovog leta vratio u TSC. O njemu uveliko razmišljaju i na Marakani o čemu je govorio i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Tezrić.