Autor: Informer.rs

11.01.2023.

15:05

Foto: Starsportphoto

Sport

POSLALI SMO PONUDU, ČEKAMO ODGOVOR! Vazura OTVORENO o prelaznom roku! Niko ne ide iz PARTIZANA!

Već nekoliko dana Partizan naporno radi na pripremama za narednu sezonu, a generalni direktor Partizana se medijima obratio povodom prelaznog roka. Glavna tema bio je Dolev Haziza. 

- Jesmo zainteresovani za Hazizu, pregovaramo, ali postoji druga strana koja u ovom momentu nije spremna za transfer. Poslali smo dve ponude, očekujemo odgovor i nastavljamo pregovore. Prelazni rok još uvek nije počeo kod nas, istina je da ga želimo i da pregovaramo sa klubom. Čekaćemo, imamo vremena i limit, ali o tome ne želim da govorim. U ovom momentu nismo blizu rešenja, ali pričamo. Imamo Natha koji ga poznaje lično, kaže da je sjajan mentalitet, to je ono što može da nam pomogne. Isrpičao nam je sve najbolje o tom momku i njegovim ljudskim kvalitetima, ne želimo da imamo problem - rekao je Miloš Vazura, a potom dodao da sa igračem ne smeju da pregovaraju dok ne reše spor sa Makabijem iz Haife. 

- Ipak, mislim da je on spreman za dolazak u Partizan ako se dogovorimo sa klubom. Ipak, kažem da za sada nema ništa izvesno jer je Makabi rekao da u ovom momentu nisu spremni za transfer. Videćemo... Nije jedini, ali nećemo da žurimo. Ekipa je na okupu, svi su zdravi, želimo da dovedemo igrača koji će praviti razliku, svaki dan se pojavljuju novi igrači, gledamo pa kad sportski sektor odobri otvorimo pregovaranje. Nećemo dovoditi igrače sem ako sportski sektor ne bude siguran da će on doneti kvaitet. 

Informer

Interesovalo je okupljene novinare da li ima naznaka da bi neko mogao da napusti Partizan već ove zime. 

- Imamo ponude za tri igrača, ali smo ih odbili. Rekli smo da kostur tima ostaje i niko nije na prodaju. Svi iz prvog tima, to su naši najbolji igrači, ponude su ozbiljne od Kine do evropskih klubova i MLS-a. Moramo da sačuvamo tim, u Evropi igramo već u februaru. Želimo da prođemo Šerif, od toga nam zavise finansije, Partizan treba da nastavi dalje svoje evropsko takmičenje. Uspeli smo da zadržimo Rikarda, on je glavom ovde, sada je dobio i srpsko državljanstvo, to je velika stvar za nas. Niko od njih ne želi da ode, za Rikarda, Dijabatea zovu stalno - dodao je generalni direktor Partizana. 

Patrik Andrade je letos došao kao veliko pojačanje, ali je tokom jeseni razočarao. Ipak, iskusni vezista bi u narednim mesecima mogao da dobije novu šansu u Humskoj. 

- Andrade je tu, dobio sam informaciju da dobro trenira, da je svež i spreman da se bori za svoje mesto u timu. Sada kada je Rikardo dobio pasoš imamo još jedno mesto za stranca - istakao je Vazura. 

Gojko Cimirot letos je bio na pragu Partizana, ali do transfera nije došlo. Vazura dodaje da je još uvek zanimljiv crno-belima. 

- Zanimljiv nam je, ima još šest meseci ugovora sa svojim timom. Radi se o dobrom igraču, ali smo se u ovom momentu okrenuli igračima sa drugih pozicija. Uvek će nam biti zanimljiv, ali čekamo da vidimo njegov status - dodao je generalni direktnor crno-belih. 

Informer

Prokomentarisao je potom Vazura i dolazak Edmunda Ada u Spartak i dodao da ga ne bi čudilo ukoliko odatle dođe u Crvenu zvezdu. 

- Ne znam kako je raskinuo ugovor, verovatno jednostrano. Spartak će trpeti posledice ili neće, poštujem ljude koji vode Spartak, imali smo poslove u prošlosti. Verovatno su se dobro spremili, znaju šta ih čeka, čestitao sam im dobar transfer, ali me ne bi čudilo da ode u Zvezdu, dugo su ga pratili - rekao je Vazura i dodao da prati dešavanja u taboru crveno-belih.