Autor: Informer.rs

01.02.2023.

07:55

Foto: Starsportphoto

Sport

GROBARI VAN SEBE OD SREĆE: Raskantavanje, poezija, najluđa sezona....

Crno-beli su tako nastavili trku za plej-of i trenutno su 10. na tabeli sa 11 pobeda i isto toliko poraza.

Ekipa Željka Obradovića, nošena podrškom 17.000 navijača u Areni, ubedljivo se revanširala Asvelu za poraz u prvom delu sezone. Sjajnu partiju pružio je Panter sa 22 poena, od čega je 17 postigao u prvom poluvremenu, dok je Egzum ubacio 13. U redovima Asvela najbolji su bili Jusufa Fol i Iv Pons sa po 14 koševa.  Strateg crno-belih Željko Obradović bio je veoma zadovoljan igrom svog tima, prvenstveno u odbrani.

- Veoma sam zadovoljan i voleo bih da nastavimo u ovim ritmu, jer opet su sjajne brojke kada su u pitanju izgubljene i osvojene lopte. U prvom poluvremenu oni su imali osam ofanzivnih skokova, a u drugom samo tri. Nekoliko napada je bilo da nisu uspeli da šutnu ka košu, sve pohvale igračima. Pobeda protiv Zvezde donela je dosta u psihološkom smislu. Najvažnije je samopouzdanje, sve dolazi iz njega i moramo da nastavimo da igramo. Moramo da znamo šta znači agresivna odbrana i napad. Ako tako nastavimo, siguran sam da možemo da ostvarimo velike rezultate, najiskrenije to mislim - poručio je legendarni Žoc.

Informer

 

Navijači Partiuzana uživali su u brojnim atraktivnim potezima, a posebno ih je raspametilo zakucavanje Alekse Avramovića preko 222 centimetra visokog Jusufe Fala u trećoj četvrtini. Takođe, publiku je na noge podigla i kontra Madara i Smailagića u finišu meča.

Partizan naredni meč igra u petak protiv Žalgirisa.