Autor: Informer.rs

04.02.2023.

08:30

Foto: printscreen Twitter

Sport

AMERIKANAC MEČ ZAVRŠIO SA GAZOM U NOSU! Ledej ovim REČIMA VELIČAO pobedu Partizana!

Zek Ledej je utakmicu završio sa dabl-dablom, upisavši 11 poena i 10 skokova.

Posle demoliranja Litvanaca u Beogradu pred punom Arenom, crno-beli su i u "Zelenoj šumi" do nogu potukli istog rivala.

Amerikanac u timu Željka Obradovića smatra da je pobednika odlučila početna snažna reakcija njegovih saigrača, na ono što su znali da ih čeka u Kaunasu u sinergiji igrača i navijača Žalgirisa.

- Glavna stvar je da smo bili agresivni. Rekao sam momcima koliko je ovo posebno mesto za igru i kakva je atmosfera, i izašli smo na teren da budemo agresivni. Uspeli smo da steknemo solidno vođstvo u početku i to nam je pomoglo u kasnijem toku - rekao je nekadašnji košarkaš Žalgirisa.

Žalgiris je imao veliki nalet u trećoj četvrtini, ali su Beograđani uspeli da ih zaustave kako ne bi došlo do preokreta. Ledej je utakmicu završio sa gazom u nosu, što najbolje svedoči o tome koliko se borio za tim, kao i uvek što čini.

- Da, u trećoj su iskoristili vetar u leđa od publike, imali su seriju, ali smo sve vreme uspeli da ostanemo fokusirani, da slušamo trenera i da u četvrtoj četvrtini usmerimo meč ka pobedi.

Klub iz Humske je u nezaustavjivoj seriji, a Top 8 faza je velika realnost. Amerikanac ovaj uspon forme ocenjuje kao posledicu napornog rada, treninga i zajedništva tokom cele sezone.

- Rastemo kako vreme ide, imamo najmlađi tim u Evoroligi, najneiskusniji u Evorligi i znalo se da će trebati vremena da to sve bude kako treba. Ali sada rastemo i pokušavamo da budemo sve bolji. Učimo jedni od drugih, slušamo jedni druge i shvatamo da je sve ovo posledica timskog rada - istakao je Ledej.