Autor: Informer.rs

05.02.2023.

15:03

Foto: Starsportphoto

Sport

IGRA SEZONU ŽIVOTA U PARTIZANU! Lesor OBORIO novi REKORD! Nadmašio reprezentativca Srbije, ispred njega je LJUBIMAC crveno-belih!

Prema najnovijim statističkim podacima, francuski gorostas došao je na samo jedan korak od najboljeg učinka u najelitnijem klupskom takmičenju.

Na indeks listi koju je objavila Evroliga na zvaničnom sajtu, Matijas je odavno među najboljima, a sada je preskočio i dvostrukog uzastopnog MVP prethodna dva finala, srpskog reprezentativca Vasilija Micića iz Efesa i trenutno je na drugom mestu.

Ispred Francuza sa prosečnim indeksom 20,3 u elitnom takmičenju ostao je još samo Saša Vezenkov iz Olimpijakosa sa 22,8.

Micić je ostao iza sa 19,0, dok Top 5 kompletiraju Vil Klajburn, takođe iz Efesa, sa 18,4 i Majk Džejms iz Monaka sa 18,1.

Ljubimca Grobara visoko drže skokovi i to ofanzivni, po čemu je vodeći u elitnom takmičenju, sa čak 3,3 uhvaćene lopte u napadu po meču.

Informer

Vasa Micić u duelu sa Kevinom Panterom

Na deobi je prvog mesta po broju ukupnih skokova, sa 7,2 po meču zajedno sa Valterom Tavaresom iz Reala i pomenutim Bugarinom Vezenkovim.

Lesor je sa crno-belima stigao do plej-of zone sa skorom 12-11, a naredni meč izabranici Željka Obradovića igraju u četvrtak protiv Trinkijerijevog Bajerna u Minhenu.