Autor: Informer.rs

10.02.2023.

16:05

Foto:

Sport

CRNO-BELI POMAŽU NAJUGROŽENIJIMA! Partizan donira sredstva za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Dogovoreno je da se, do kraja sezone, na svim utakmicama u kojima je Partizan domaćin, organizuje humanitarno prikupljanje pomoći preko kutija koje će biti vidno postavljene na stadionu pored svakog ulaza na tribinu.

Prikupljeni novac će, kao i do sada, direktno biti uplaćivan na namenski žiro račun Eparhije za narodne kuhinje.

Do sada je FK Partizan učestvovao u dve humanitarne akcije (2011 i 2012. godine) za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Na utakmicama sa Novim Pazarom i Javorom prikupljeno je preko milion dinara od navijača i kupljeno je više od deset tona hrane za najugroženije Srbe. Ovo će biti treća nadamo se i srećno ogranizovana humanitarna akcija. 

Narodne kuhinje svakodnevno brinu, već preko 20 godina, o 3000 najugroženijih Srba sa teritorije Kosova i Metohije. Preko 80% spremljene hrane se distribuira na teren često i do zabačenih i zavejanih mesta.

Informer

fudbaleri Partizana

Zimi se broj korisnika povećava jer i oni koji možda imaju za život ne mogu da odu do prodavnice da kupe hrane ili zbog nemoći nisu u mogućnosti da je naprave. Zato je posebno važno da se u ovim mesecima poveća pomoć i podrška najugroženijima a njih ima nažalost i mnogo više. 

Eparhija raško-prizrenska se, uz njenu Humanitarnu organizaciju Majka devet Jugovića, svima od srca zahvaljuje na nesebičnoj pomoći i podršci uz nadu da će pomoć i u buduće stizati na Kosovo i Metohiju.