Autor: Informer.rs

25.02.2023.

10:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

BIĆEMO KONKURENTNI PROTIV PARTIZANA! Rivali PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA pred dolazak u Humsku!

Ne cvetaju ruže u taboru Radničkog, ništa bolje nije ni u Humskoj te bi sutrašnja utakmica protiv Kragujevčana i Partizana mogla da bude karta za spas obema ekipama. Crveni đavoli osvojili su samo bod tokom prolećnog dela sezone, a tek slede najteže promene, sa druge strane crno-beli imaju deset bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, nedavno su eliminisali iz evropskih takmičenja i situacija teško da može biti gora. 

Sve to daje za pravo Kragujevčanima da se nadaju pred gostovanje u Humskoj. Trener Dejan Joksimović ističe da njegovim momcima nikada nije nedostajalo volje i dobre igre, ali jeste bodova što žele da nadoknade već u nedelju protiv Partizana. 

- Neminovno je da se čitava ova situacija održava na igrače i njihovo samopouzdanje, ali se mi iz stručnog štaba trudimo da im usmerimo pažnju na te neke pozitivne aspekte u našoj igri. Jako je važno da ne gubimo nadu i da zadržimo kontinuitet igara iz prethodnog perioda, a sigurno je da će se kolo sreće okrenuti i da će rezultati uskoro doći - rekao je Dejan Joksimović. 

Informer

Problem tokom priprema u Antaliji bila je realizacija, a to se videlo i na mečevima protiv Javora i Voždovca. Muči se Radnički da postigne gol, a Joksimović ističe da ima i do samopouzdanja. 

- Sigurno da se taj psihološki momenat kod igrača održava i na samu realizaciju. Jednostavno, kada si svestan da ti ne ide, a sa druge strane si suočen sa rezultatskim pritiskom, onda dolazi do takvih promašaja kakve smo imali na prethodnim utakmicama. Na sve to, imali smo i tu nesreću da su golmani ekipa protiv kojih smo igrali u prethodna tri kola branili na vrhunskom nivou, što je takođe doprinelo izostanku realizacije. Sa druge strane, utakmica sa Čukaričkim na Banovom brdu, u kojoj smo postigli dva pogotka, pokazala je da i te kako imamo kvalitet da uspešno rešavamo povoljne situacije u protivničkom šesnaestercu, tako da se nadam da ćemo u narednim utakmicama popraviti procenat realizacije i da će se to pozitivno odraziti i na same rezultate - dodao je trener Radničkog. 

Iako je Partizan u slaboj formi, Joksimović ističe da se radi o velikom timu, a da loši rezultati ne smeju da zavaraju Kragujevčane. 

- Partizan je jedan veliki klub, koji trenutno prolazi kroz period krize igre i rezultata. Međutim, to ne sme da nas zavara, posebno jer imaju veliki broj igrača izraženog individualnog kvaliteta koji jednim potezom mogu da odluče utakmicu. Što se nas tiče, igre koje smo prikazali u prethodna tri kola daju nam za pravo da budemo optimisti i ja iskreno verujem da ćemo i ovoga puta biti konkurentni ekipi Partizana, kao što je to bio slučaj u jesenjem duelu na „Čika Dači“ - podvukao je Joksimović.