07.03.2023.

10:31

Foto: Starsportphoto

Sport

CRNO-BELIMA SLEDI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH MEČEVA U SEZONI! Partizan protiv Virtusa otvara vrata plej-ofa!

Partizan bi sa dve pobede na italijanskoj "mini-turneji", protiv Virtusa i dva dana kasnije protiv Milana, mogao širom da otvori vrata plej-ofa.

S druge strane, Virtusu je upravo meč sa crno-belima maltene poslednja šansa da uhvate priključak sa timovima koji žele u top osam.

Partizan je trenutno na šestoj poziciji sa skorom 14-12, dok Virtus ima dve pobede manje.
Bek beogradskog kluba Dante Egzum veruje u treću uzastopnu pobedu posle trijumfa nad Albom (88:74) u Evroligi i Splitom (96:95) u ABA ligi.

Informer

 



- Svaka utakmica koju igramo u Evroligi nam je najvažnija. Na strani je malo teže igrati nego kod kuće, pred našim navijačima, ali ako se budemo borili i držali zajedno, bićemo dobro. Jedan od glavnih igrača Virtusa je Miloš Teodosić, koji je sjajan organizator igre. Moraćemo da uradimo sve što možemo da ga zaustavimo, ali kao i na svakoj utakmici, imamo plan igre za svakog igrača - rekao je Egzum.

Crno-beli su u prvom delu sezone na svom parketu deklasirali Virtus sa skoro 30 razlike (90:62). Trener Željko Obradović svestan je da će sad biti druga priča, ali apeluje na svoje izabranike da povedu računa o defanzivnom skoku.

- Virtus je ekipa koja je ove sezone igrala na visokom nivou u Evropi, izuzev meča protiv Fenerbahčea u prošlom kolu. Spremamo se za njihovo najbolje izdanje, znamo za kvalitet koji poseduju na svakoj poziciji. Jako je važno sa kakvom energijom ćemo ući u meč. Ne smemo da im dozvolimo poene iz drugog i trećeg pokušaja - rekao je Obradović.

Centar Partizana Matijas Lesor takođe u odličnom raspoloženju dočekuje izazove u Italiji.

- Sve je dobro. Verujemo jedni drugima, radujemo se izazovima - kratak je bio francuski košarkaš.

EVROLIGA

27. kolo

Utorak

Alba - Žalgiris 20.00
Olimpijakos - Barselona 20.00

Valensija - Armani 20.30
Virtus - Partizan 20.30
Bajern - Asvel 20.45

Real Madrid - Baskonija 20.45

Sreda

Makabi - Fenerbahče 18.30
Crvena zvezda - Efes 20.30

Monako - Panatinaikos 21.00