Autor: Informer.rs

14.03.2023.

11:40

Foto: Starsportphoto

Sport

LESORU PRETI I ZATVOR! ZAKON JE JASAN! Posle udaranja Petruševa pesnicom centar Partizana može da završi IZA REŠETAKA! (VIDEO)

Ekipa iz Humske je posle neverovatnog preokreta savladala večitog rivala u derbiju 21. kola ABA lige rezultatom 92:81.

Nažalost, ni ovaj okršaj večitih beogradskih rivala nije prošao bez tenzija i incidenata na terenu. Francuski centar zbog divljačkog napada nakon poslednjeg zvuka sirene umesto ostao je u centru pažnje.

Lesor je odmah po završetku meča nasrnuo na centra Crvene zvezde Filipa Petruševa i dva puta ga udario pesnicom. Nastao je haos na terenu, umešali su se igrači oba tima i tako sprečili da sukob dodatno eskalira.

To je bio samo nastavak njihovog obračuna za vreme utakmice, kada su saigrači jedva smirili centra Partizana.

Opravdanja za nasilje nema i Lesor će zbog sramnog ponašanja gotovo sigurno snositi teške posledice. Nakon ispada koji je napravio očekuje se oštra reakcija ABA lige - Francuz će najverovatnije biti suspendovan i moraće da plati novčanu kaznu.

Informer

To, međutim, nije sve. Zbog udaranja košarkaša Zvezde centar Partizana bi mogao da završi i u zatvoru!

Lesor je ozbiljno prekršio Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Francuz je prekršio član 23 i preti mu kazna od 30 do 60 dana zatvora i novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara zbog "fizičkog napada učesnika na sportskoj priredbi i učestvovanja u fizičkom obračunu na sportskoj priredbi".