Autor: Informer.rs

26.03.2023.

18:51

Foto:

Sport

BRUTALNE OPTUŽBE NA RAČUN BIVŠEG CENTRA PARTIZANA! Skakao je PO MENI u ritmu MUZIKE!

Ostavio je Džok Lendejl dobar utisak u dresu Partizana togom bezmalo godinu dana u Humskoj. Australijanac je nakon toga otišao u NBA ligu gde je nastupao za San Antonio Sparse, ali je poslednjih sezona njegova karijera u blagom padu. Da stvar bude gora, usledio je novi šok. 

Džok Lendejl moraće da se pojavi na sudu u Australiji budući da je njegov školski drugar Maks Džouns podneo tužbu protiv njega. On navodi da ga je snažni centar prebio, a potom i skakao po njemu u ritmu muzike i to pre tačno 10 godina... Džouns je nakon toga morao da ide na operacije budući da su mu nanete teške telesne povrede. 

Kako navodi "Herald San" sin nekadašnjeg australijskog košarakaša Sema Njumana tvrdi da se incident dogodio 7. februara 2013. godine i da ga je tada "Lendejl oborio na zemlju i onda skakao na njegov stomak u ritmu muzike koja se tada čula". Džouns je završio na operaciji gde mu je dijagnostikovano oštećenje kičme, a kao rezultat nije mogao da se koncentriše na nastavak studija. 

Informer

Tada su i Maks i Džok bili zajedno studenti u "Gilong školi" protiv koje je takođe podneta tužba zbog ovog incidenta. Ubrzo su se oglasili i iz škole, a u saopštenju se navodi da je učionica u kojo se navodno dogodio sporni incident bila pod nadzorom, te da tada niko nije podneo nikakav izveštaj o incidentu. 

Lendejl je prvu sezonu kao profesionalni košarkaš proveo baš u Partizanu i sa klubom je osvojio Kup Koraća, a onda je otišao u Žalgiris. Vratio se na godinu dana u domovinu i igrao za Melburn junajted. Posle sezone u Australiji otišao je u NBA i potpisao za San Antonio, a sada igra za Finiks sa kojim ima ugovor od 1,5 miliona dolara koji ističe na kraju ove sezone.