Autor: Informer.rs

14.04.2023.

10:23

Foto: Starsportphoto

Sport

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Partizan dočekuje Pao i razmišlja o Špancima!

Nema sumnje da će navijači Partizana ponovo napraviti atmosferu za pamćenje i da grčkom klubu neće biti lako u prestonici Srbije.

Sa pobedom Makabija nad Realom dobili smo i jasniju sliku ko bi mogli da budu protivnici crno-belih u Top 8 fazi Evrolige. Partizan je ostao bez šansi za peto mesto koje bi im donelo, barem na papiru, lakšeg protivnika u prvoj rundi u vidu Monaka.

Informer

 

Ukoliko Partizan pobedi Panatinaikos, ostaje na šestom mestu što znači duel protiv Barselone ili Reala. Sve u zavisnosti od toga da li će katalonski klub savladali Valensiju u petak (20:30h). Ukoliko do togda dođe, oni idu na drugo mesto i šalju Real na Partizan. U suprotnom je Jasikevičijusova ekipa prva prepreka crno-belima.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je dan pre utakmice da njegova ekipa mora da prihvati Panatinaikos kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika.

Bek "crno-belih" Danilo Anđušić tvrdi da njegov tim može da dođe do petog mesta pred početak plej-ofa.

- Verujem da je sigurno važna utakmica jer može da odluči na koga idemo u plej-ofu. Mislim da možemo da stignemo do pete pozicije, to ćemo saznati večeras. Želimo da završimo regularni deo sezone pobedom pred našim navijačima. Panatinaikos kao ekipa je odavno izgubila šanse za plej-of. Možda je to njima olakšavajuća okolnost, s obzirom da igraju bez ikakvog pritiska, znači da su samim tim opasniji. Svakako imaju sjajan tim i sjajna imena u timu bez obzira na njihovu poziciju na tabeli. Neće biti nimalo lako, ali verujem da možemo do pobede, da završimo na pravi način i da ovim ljudima pripredimo još jednom dobru košarku- zaključio je Anđušić.