14.04.2023.

23:33

Foto: Starsportphoto

Sport

O OVOME ĆE SE PRIČATI! Željko Obradović: ZNAMO ŠTA JE REAL MADRID!

Crno-beli su u poslednjem kolu Evrolige pobedili grčki tim 83:81 posle preokreta i kao šešti na tabeli igraće protiv Real Madrida u četvrtifinalu Evrolige.

- Čestitam Panatinaikosu na dobroj utakmici. Opet smo imali sjajnu atmosfetiu, to je nešto neverovatno. Kad mso počeli da delimo loptu, da ne srljamo i donosimo dobre odluke tad smo prelomili meč. Ako ti ubace 26 poena za jednu četvrtinu, a ti imaš jedan faul, to pokazuje kakva je želja bila. Ušli smo nonšalantno, večeras je ničija lopta bila njihobva. Odnos skokova, tek u poslednjoj deonici smo u tom segmentu bolji. Utakmica je bila drugačija, verovatno je u glavama igrača bilo to da pobeda ne znači ništa. Ali pobedili smo. O ovome će se pričati. Ponosan sam što ćemo imati utakmicu u plej-of pred našim navijačima - rekao je Obradović.

Trener Partizana je upitan i kako se oseća nakon što je crno-bele posle 13 godina odveo u Top 8.

- Osećam se sjajno, treba da budemo ponosni. Imam atmosferu koju nema niko, podrška je neverovatna. Početak sezone je bio loš, a na kraju smo zavšili kao šesti. Srećni su što smo među osam timova u Evropi - rekao je Obradović.

Prošao je Partizan kroz turbulentan period ove sezone, ali na kraju je sve ispalo kako treba.

- Mi smo 16. decemba imali skor 4-9 i mogli smo da dobijemo 4-5 utakmica, koje smo uzgubili zbog nas samih. Došli smo da na poslednjih 21. utakmica imamo 16-5. Izuzetno sam zadovoljan. Lepo je videti tabelu i da je Partizan u Top 8. To je stvar neviđene konekcije ekipe i navijača i to je večeras pokazano, i ne samo u Beogradu, već gde god smo igrali. Mi smo tim koji imaju najmanje igrača u rosteru. Igračima sam objasnio šta nas čeka. Pričao sam o stručnom štabu i svih nas koji smo u službi tima. Mi smo na početku sezone bili bez dva igrača Alekse i Alena, Balša je igrao toliko koliko je igrao. I danas sam pokušao da dam šansu nekim igračima. Nadam se da će to shvatiti i da će nastaviti da rade i da imaju veru u sebe - poručio je Obradović.

Sledeći rival je Real Madrid, svestan je Obradović da je to veliki izazov.

- Znamo kako smo izgledali, a plej-of počinje za 10 dana i ja sa iskustvom koje imam neću da pričam o tome. Napravićemo konferenciju, pa ćemo da pričamo. Najtrofejniji klub, znamo šta je Real Madrid. Igračima sam zakazao trening sutra u 12, jer je nama Zadar najvažniji. Nema razloga da sada pričamo o plej-ofu, sad je koncentarcija na ABA ligu - podvukao je Željko Obradović.