Autor: Informer.rs

17.04.2023.

23:57

Foto: Starsportphoto

Sport

PARKER JE POLUDEO... Partizan igra u SLABOM TAKMIČENJU zato je u četvrtfinalu EVROLIGE!

Ponovo je Asvel ostao daleko od borbe za četvrtfinale Evrolige, a doigravanje u elitnom takmičenju za klub iz Liona još uvek je san. Jedan od glavnih "krivaca" u očima navijača je trener Ti Džej Parker, ali je on spremio izuzetno opravdanje zbog čega je Asvel ponovo ostao u donjem delu tabele. 

Francuski predstavnik je regularni deo kontinentalnog takmičenja okončao na poslednjem mestu uz 13 uzastopnih utakmica na kojima su poraženi.

- Frustrirajuće je jer smo izgubili mnogo mečeva na par poseda. bilo je teško i nije prijatno završiti sezonu sa 13 poraza. Ali to je Evroliga i kada vidim da je osmoplasirani ostvario 19 pobeda i da Efes i Milan nisu u plej-ofu, kažem sebi da nivo takmičenja nikada nije bio veći - rekao je Ti Džej Parker. 

Informer

Interesovalo je novinare kako je moguće da su Partizan i Žalgiris uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige, a Asvel uprkos sjajnom sastavu ove godine to nije uradio. 

- Veliki broj igrača nije imao iskustva na ovom nivou. Naravno, imali smo Nanda De Koloa i Žofrija Lovernja, ali potonji se rano povredio. Slična situacija je bila i sa Rejmarom Morganom minule sezone i to je ostavilo snažan uticaj na nas. Na kraju, nismo završili sezonu kako smo se nadali. Partizan i Žalgiris imaju igrače koji su navikli na takmičenje i ne igraju u teškim šampionatima kao što je naš - podvukao je Toni Parker. 

Kada je reč o Žalgirisu takvo opravdanje moglo bi da mu pođe za rukom budući da velikan iz Kaunasa već neko vreme dominira u Litvaniji. Sa druge strane, Partizan u ABA ligi ima paklenu konkurenciju u vidu - Crvene zvezde, Budućnosti, Mornara, Mege, Cedevita Olimpije i ostalih... 

Utisak je da se Ti Džej Parker "malo" zaleteo sa izjavom.