Autor: Informer.rs

21.04.2023.

14:42

Foto: Starsportphoto

Sport

DALI PO 100. 000 EVRA PARTIZANU! MIJAILOVIĆ I BABOVIĆ spašavaju crno-bele!

Ulaze košarkaši Partizana u pakleni deo sezone u kom će se boriti za plasman na završni turnir Evrolige.

Uspeli su crno-beli da se ujedine, navijači su nikada bliži klubu, a novi dokaz za to stigao kada je na zvaničnom sajtu objavljena lista donatora koji su pomogli da se otplati poresko dugovanje. 

Ljubav prema klubu pokazali su i predsednik Partizana Ostoja Mijailović, ali i biznismen Milija Babović, koji su iz svog džepa dali po 100.000 evra!

Mijailović je nedavno analizirao dosadašnje rezultate, a tom prilikom pokrenuo je priču i o akciji otplate poreskog duga! 

- U sredu je bio prvi dan uplaćivanja novca i reći ću da smo za prvi dan prikupili oko 500.000 evra! Akciju je pokrenulo oko 2.000 navijača, bio sam skeptičan po pitanju toga da li treba da uđemo u to, jer je ovo pitanje kluba, ne navijača. Ali mi smo kao klub ušli u brojne akcije, humanitarnog i drugih karaktera, pa smo na kraju prihvatili da uđemo i u ovu akciju. Pohvalio bih većinu članova Upravnog odbora. Svako od nas ko može, a sedi u Upravnom odboru bespovratno će uplatiti po 100.000 evra za vraćanje poreskog duga. Unutar kluba prikupićemo više od milion evra i o tome ćemo da obavestimo javnost. Moram da se zahvalim državi što je pristala da nas čeka. Plaćanje poreza je jako bitna stvar, ako nešto tražimo od države, moramo i da joj vratimo. Otkako smo došli u klub imali smo listu prioriteta šta moramo sve da plaćamo. Imali smo toliko dugova i stvari koje je trebalo da vratimo, bili smo pod blokadama od strane kreditora, napravili smo reprogram u trajanju od pet godina koji ističe ove i više nemamo nikakav dug osim poreskog. Cilj nam je da poreski dug do početka naredne sezone vratimo najveći deo, ako ne i ceo poreski dug državi, da postanemo stabilan klub koji može da troši svoj budžet. Nije lako kada vraćate tolike dugove, a treba da zadržite visoke takmičarske ambicije. Nama je korona zbog toga što nismo prodavali karte odnela četiri-pet miliona evra, a to je gotovo kompletna glavnica poreskog duga - rekao je Ostoja Mijailović u RTS-u.