Autor: Informer.rs

26.04.2023.

11:30

Foto: Starsportphoto

Sport

ANONIMNA UPLATA ZA PARTIZAN! GROBARI DONIRALI 1.300.000 EVRA, a evo kolika je NAJVEĆA donacija!

Kako je saopšteno ove srede, za nedelju dana od početka akcije prikupljeno je 143.560.000 dinara. U akciju koja je 25. aprila pokrenuta na inicijativu navijača uključilo se 12.500 partizanovaca, prijatelja kluba i članova Upravnog odbora.

Najveći iznos od 12 miliona dinara uplatio je neko anonimno, dok su po 100.000 evra donirali  predsednik KK i JSD Partizan Ostoja Mijailovića i članovi Upravnog odbora Milija Babović, Nebojša Šaranović, Nebojša Ivković i Dejan Čakajac.

I mnogi poznati sportisti i bivši asovi pomogli su voljenom klubu. Među onima koji su odvojili novac za crno-bele su vaterpolista Duško Pijetlović, Saša Pavlović, Nebojša Kosović,  košarkaš Oklahome Aleksej Pokuševski, političari Branko Ružić, Rasim Ljajić i drugi, prenosi "Sportklub".

Informer

 

Od juče je omogućena uplata donacija i iz inostranstva platnim karticama kako bi se pojednostavila procedura po kojoj navijači crno-belih mogu da pomognu klubu.

Svi uplatioci pronaći će svoje ime i u monografiji koja će biti pripremljena nakon završetka akcije. Imena 22.567 donatora sa najvećim iznosom postaju deo opreme prvog tima, imena 1.992 donatora najvećih iznosa biće ugravirana kao žig na parketu u sezoni 2023/2024, a donator rekordnog iznosa će dobiti doživotno mesto na parketu (court seat) za utakmice KK Partizan.

Lep gest kluba je i to što će svaku donaciju od 3.000 dinara i više klub  nagraditi majicom sa potpisima svih igrača i trenera Željka Obradovića, kao i članskom kartom bez koje sledeće sezone neće biti moguće kupiti sezonsku ulaznicu. Akcija traje 13. maja nakon čega će klub iz Humske uplatiti prvu tranšu za namirenje poreskog duga i ući u proceduru za izmirenje poreskog duga.