Autor: Informer.rs

26.04.2023.

12:37

Foto: Starsportphoto

Sport

DOMINACIJA PARTIZANOVACA! Obradović najbolji trener, a Lesor defanzivac u ABA ligi!

Obradović je dobio 72,4 odsto glasova trenera klubova regionalnog takmičenja, košarkaških novinara i navijača.

Drugi je trener Zadra Danijel Jusup sa 13,6 odsto glasova, a Nenad Stefanović iz FMP-a i Josip Sesar su podelili treće mesto sa po 6,2 odsto glasova.

Obradović je zauzeo prva mesta u sve tri kategorije glasanja trenera, novinara i navijača. On je sa Partizanom osvojio prvo mesto u regularnom delu sezone ABA lige sa 24 pobede i dva poraza. Obradović je ovu nagradu dobio i prošle sezone.

Informer

Nagradu za najboljeg trenera do sada su, pored Obradovića, osvojili Dejan Radonjić (Crvena zvezda) u sezoni 2014/2015 i Dragan Bajić iz Igokee u sezoni 2020/2021.

Informer

Matijas Lesor

Košarkaš Partizana Francuz Matijas Lesor proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača ove sezone u ABA ligi. Lesor je dobio 25,7 odsto glasova trenera klubova regionalnog takmičenja, košarkaških novinara i navijača. Na drugom mestu je igrač Crvene zvezde Stefan Lazarević (18,1 odsto), dok je treći još jedan košarkaš Partizana Dante Egzum (12,1 odsto).

Francuski košarkaš je ove sezone prosečno postizao 10 poena i imao je 5,1 skok, 1,4 asistenciju i jednu ukradenu loptu po utakmici. Partizan je osvojio prvo mesto u regularnom delu sezone u ABA ligi sa 24 pobede i dva poraza.

Prethodne dve sezone za najboljeg odbrambenog igrača regionalnog takmičenja bio je proglašen kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.